Apple bekræfter kommende iPhone med USB-C 

Apple bekræfter nu, at iPhone skifter til USB-C, men det er ikke noget, de er glade for og frygter, at EU-tiltaget vil skabe mere elektronisk affald.

Apple bekræfter kommende iPhone med USB-C 

Apple bekræftede direkte, at iPhone skifter til USB C. I et interview med Wall Street Journal sagde Apples marketingchef, Greg Joswiak, at Apple erstatter Lightning-stikket på iPhone med USB-C, selvom det ikke er et skifte, han er glad for.

Med i interviewet var også VP for software, Craig Federighi, men ingen af de to Apple-folk afslørede, hvornår skiftet rent faktisk sker.

Hvornår får iPhone USB-C?

De to Apple-chefer slår fast, at det er europæerne, der “dikterer timingen over for de europæiske kunder”, hvilket er en pæn måde ikke at sige noget konkret og tidsplanen for overgangen til det nye stik.

Det er altså stadig ikke til at sige præcist, hvornår iPhone skifter over til USB-C. EU har dog fastlagt, at alle tech-produkter fra efteråret 2024 skal have USB-C-opladning, så senest med iPhone 16 vil Apple skifte over til USB-C.

Joswiak ville ikke svare på, om Apple lægger en adapter i æsken på de telefoner, der sælges uden for EU, men det er næppe sandsynligt.

Se også: Telefoner med hurtig opladning

Synes ikke om at tilpasse sig standarder

Joswiak talte også om Apples dedikation til at følge sin egen vej og stole på sine ingeniører i stedet for at tilpasse sig politikernes standarder og tage tredjeparts-hardware med ombord.

Han nævnte her Micro USB, og hvordan Apple er blevet presset til at leve op til uovervejede krav.

Se også: Hvilken iPhone er bedst?

Apple mener skiftet vil skabe mere elektronisk affald

Marketingchefen tilføjede også, at opladningspads med løse kabler løste problemet med en standardisering og hævdede, at skiftet til USB-C kommer til at skabe en masse e-skrot, når kunderne er nødt til at købe nye kabler og smide de gamle væk.

Tiltaget med at skifte til USB-C som standard på alle tech-produkter skulle dog være med til at reducere mængden af elektronisk affald. I følge EU kan det betyde op mod 11.000 tons mindre affald om året.