Apple Nødopkald SOS redder strandet mand i Alaska

Apples Nødopkald SOS-funktion har for første gang reddet en mand, der var strandet i ødemarken - mandens iPhone gav han præcis lokation til myndighederne.

Apple Nødopkald SOS redder strandet mand i Alaska

Apple aktiverede for nylig sin Emergency SOS via satellit-funktion i iPhone 14-telefonerne i USA og Canada, og funktionen har allerede hjulpet en mand, der var strandet i Nimiuk Point i Alaska.

Alaska Department of Public Safety har rapportet om en hændelse, hvor en strandet mand på snescooter blev reddet af Alaska State Troopers.

Det skete den 1. december kl. 0200 om natten lokal tid, efter at manden havde aktiveret Nødopkald SOS eller Emergency SOS som det hedder på engelsk på sin telefon.

Se også: Bedste pris på iPhone 14

Nødopkald-funktion med præcis lokation

I rapporten kan man læse, at Apple Emergency Response Center kontaktede Northwest Arctic Borough Search and Rescue-afdelingen og kunne give de præcise GPS-koordinater til det sted, hvor manden befandt sig.

Et hold på fire frivillige blev derefter sendt ud for at finde ham og de formåede altså at redde ham.

Apples Nødopkald SOS-funktion er på nuværende tidspunkt aktiv i USA og Canada for Apple-brugere. Det forventes, at den bliver aktiveret i Frankrig, Tyskland, Irland og Storbritannien senere på måneden.

Android også på vej med SOS-funktion

Det er Apples iPhone 14-serie, der har den SOS-funktionen og Apple er eneste selskab i dag med funktionen.

Flere Android-producenter ventes dog at følge trop med lignende funktion på deres kommende flagskibe, der kommer i 2023.