Avis: Samsung Galaxy Note 8 og LG V30 i butikkerne samme dag

Dette efterår opstår der en noget usædvanlig situation. Både Samsung og LG starter salget i Sydkorea af Galaxy Note 8 og V30 den 15. september ifølge avis.

Avis: Samsung Galaxy Note 8 og LG V30 i butikkerne samme dag

Når Samsung og LG lancerer deres respektive topmodeller inden længe, bliver det tæt løb. Faktisk så tæt, at de lander i butikkerne den samme dag i hjemlandet Sydkorea. Det oplyser den sydkoreanske techavis ETNews, som har oplysningerne fra flere kilder i den sydkoreanske techindustri.

”Vi vil sælge Galaxy Note 8 fra den 15. september. Dens pris er endnu ikke fastlagt,” oplyser en repræsentant fra et teleselskab til ETNews. Fra et andet teleselskab lyder det: ”Samsung Electronics har besluttet sig for datoen, hvor Galaxy Note 8 udgives. Der er næsten ingen chance for, at Samsung vil ændre lanceringsdatoen for Galaxy Note 8″.

Læs også: Samsung Galaxy Note 8: Her er de endelige specifikationer

Dette er samme dato, som hjemmesiden Android Authority for en uge siden kunne afsløre: at LG V30 bliver lanceret i hjemlandet Sydkorea fredag den 15. september. Hertil oplyser hjemmesiden, at LG V30 vil blive lanceret globalt torsdag den 28. september.

Lanceres måske i Danmark med en dags mellemrum

Ligesom LG har Samsung også sædvane for først at lancere dets produkter i dets hjemland efterfulgt af USA og Europa. Dermed vil fredag den 15. september næppe være dagen, hvor Galaxy Note 8 bliver lanceret i Danmark.

Et kig på sidste års Galaxy Note 7 viser, at den blev lanceret i Sydkorea og USA den 19. august, mens den var planlagt til at blive lanceret i Danmark den 2. september (men blev i mellemtiden tilbagekaldt). Der var altså sidste år 17 dages forsinkelse fra den sydkoreanske lancering til den danske. Og da Samsung har tradition for at lancere dets smartphones i Danmark på en fredag, må en sandsynlig dato for en dansk lancering være fredag den 29. september – 14 dage senere end i Sydkorea.

LG kommer i så fald Samsung i forkøbet med blot én dag, hvis Samsung holder nogenlunde samme forsinkelse med dets europæiske lancering af Galaxy Note 8 som med Note 7 og samtidig lancerer den på den nærmeste fredag.

Læs også: LG V30 på vej: Sådan kommer den til at se ud

Det er endnu uvist, hvornår Samsung åbner op for forudbestillingerne af Galaxy Note 8. Med Note 7 gik der to uger efter afsløringen, før den kunne forudbestilles i Danmark.

Ifølge de sydkoreanske teleselskaber vil Samsung formenlig give forbrugerne 10-14 dage til at forudbestille et eksemplar. Hvis Galaxy Note 8 kan forudbestilles i 10 dage, kunne det altså ske i perioden 5. til 14. september, hvor salget så begynder fredag den 15. september. Forinden disse 10 dages forsalg bør der så være de to uger ventetid, hvis vi skal følge eksemplet med Galaxy Note 7. Det giver altså cirka en to ugers periode mellem afsløringen den 23. august og startskuddet på forsalget i starten af september.

Alt det ovenstående er naturligvis blot spekulationer, og der er absolut ingen garanti for, at Samsung gentager i år forløbet med Galaxy Note 7, som endte med at blive tilbagekaldt to gange. Der er derfor ikke andet for at vente og se, hvad både Samsung og LG oplyser ved deres respektive events den 23. og 31. august. En ting er i hvert fald sikkert: Der bliver tæt konkurrence mellem de to topmodeller.