Batteri test: iPhone 12 Pro Max har mindre batteri

En nysgerrig person har pillet Apples nye topmodel fra hinanden og fandt et betydeligt mindre batteri. I en batteri test ses det iPhone 12 Pro Max har mindre batteri end sidste års iPhone 11 Pro Max.

Batteri test: iPhone 12 Pro Max har mindre batteri

Apples nye iPhone 12 Mini og iPhone 12 Pro Max lander i butikkerne i dag, men inden da har en nysgerrig person på Weibo skilt topmodellen fra hinanden. Hvad formålet var vides ikke, men han stødte i hvert fald på noget spændende derinde. Det viser sig nemlig, at batteriet i det nyeste flagskib, iPhone 12 Pro Max, er skrumpet. Og nu viser en ny batteri test, at det mindre batteri i iPhone 12 Pro Max gør en forskel.

Normalt bliver batterierne i mobiltelefoner større for hver ny generation. Og det er specielt en udvikling vi har set sammen med at 5G-netværk åbnes og mobilerne får 5G-modem indbygget. 5G suger nemlig noget mere batteri, og det skal der kompenseres for med flere milliampere i telefonerne. Den trend har Apple dog ikke valgt at følge med deres topmodel. For på trods af en større størrelse end sidste års iPhone 11 Pro Max, så kommer dette års topmodel med et mindre batteri. Der er nemlig røget flere hundrede milliampere i svinget.

Se også: Top 10 telefoner med længst batteritid

5G, større skærm, mindre batteri

Og der er noget der ikke helt hænger sammen her. Introduktion af 5G og en større skærm burde betyde, at iPhone 12 Pro Max også kommer med et større batteri. Men det er altså ikke tilfældet, tværtimod.

Hvor iPhone 11 Pro Max bød på det største batteri i en iPhone nogensinde (og blev rost for dette) på 3969 mAh, så har Apple valgt et mindre 3687 mAh batteri i iPhone 12 Pro Max. Nu lyder de knap 300 mAh ikke af meget, og med et mere energieffektivt 5nm-chipset går det nok lige op? Sådan ser det desværre ikke ud de første batteri test af iPhone 12 Pro Max.

En af de mest interessante batteri test af iPhone 12 Pro Max er lavet af Mrwhosetheboss på Youtube. Her sammenligner han batteritiden på de nyeste flagskibe: Samsung Galaxy Note 20 Ultra, Huawei Mate 40 Pro, Xiaomi Mi 10 Ultra, OnePlus 8 Pro, iPhone 11 Pro Max og iPhone 12 Pro Max. Telefonen med den ringeste batteritid viste sig at være iPhone 12 Pro Max.

En grund til ingen 120 Hz-skærm

Telefonen med den længste batteritid blev i denne test Samsung Galaxy Note 20 Ultra med Snapdragon 865+.

Det er derfor svært ikke at tro, at dette er grunden til at 120 Hz-skærmopdateringsfrekvens ikke er at finde i iPhone 12 Pro Max, kontra Android-flagskibene.

Og et batteri på 3687 mAh er ikke imponerende, hvis vi igen kigger på konkurrenterne, hvor gennemsnittet næsten er 1000 mAh mere.

Inden vi begynder at dømme iPhone 12 Pro Max for hårdt, så holder den stadig over 7 timer i denne batteri test, som er et ganske fint resultatet. Men altså ikke godt nok til at slå hverken iPhone 11 Pro Max eller Android-konkurrenterne.

Læs også: De første test af iPhone 12 Pro Max