Black Friday udsalg: 5 tilbudsfælder du skal undgå

Den amerikanske tradition er kommet til landet. Du skal dog være opmærksom på ikke at lade dig narre af visse tilbud.

Black Friday udsalg: 5 tilbudsfælder du skal undgå

Den store salgsdag, Black Friday, er uomtvistelig kommet til Danmark. Fra at være et amerikansk shoppe-fænomen er traditionen i den grad taget til under de danske himmelstrøg.

Flere forretninger rapporterer om hektisk aktivitet på hjemmesider og i butikkerne, hvor flere store aktører som blandt andre Fona og HiFi-klubben, kæmper med at holde hjemmesiden kørende.

Hos Komplett, meldes der allerede om uhørt aktivitet, her lyder det i en pressemeddelelse at trafikken i døgnets første timer er tredobblet i forhold til sidste år hvor der også blev afholdt Black Friday udsalg. Dengang blev omsætningen 20-doblet i forhold til en almindelig handelsdag.

Se også: Black Friday rammer Danmark: her er de bedste køb

Pas på tilbudsfælder

Black Friday er en salgsfest som er kommet for at blive, men med mange lovende tilbud der skiltes med, kan det blive en dyr fornøjelse. For at navigere sikkert igennem tillbudsjunglen kan de se på Mobilsiden.dks liste over årets bedste Black Friday tilbud, samt følge denne tjekliste for at undgå eventuelle tilbudstømmermænd.

Er det en reel nedsættelse?
Lad dig ikke forblænde af de neongule mærkater med minus 40, 50 eller 60 procent. Førpriser er ikke altid retvisende, og du bør i stedet sammenligne med en prissøgningside som eksempelvis mobilpriser.dk, for at sikre dig, at besparelsen er reel.

Er det et godt produkt?
At tilbyde kæmperabatter på populære varer er generelt dårligt købmandsskab for forretningerne. Det kan derimod være en smart måde at komme af med en partivare af tvivlsom kvalitet – læs derfor anmeldelser og test af produktet inden du køber. Nogle produkter er bare ikke gode nok – uanset prisen.

Er det et forældet produkt?
Nogle butikker benytter udsalgfester som Black Friday til at få afsat forældede eller udgåede varer. Du skal derfor huske at slå produktet op og derefter vurdere det en ekstra gang, hvis det viser sig at have nogle år på bagen.

Har du behov for varen?
Det siger sig selv, at du ikke bør købe noget du ikke har behov for, men i købsøjeblikket kan man let distraheres af de blinkende tilbudsskilte. Der kan en lille betænkningspause spare dig for en masse penge på unødige varer.

Vær opmærksom på returret
Som udgangspunkt er en tilbudsvare dækket af samme toårige reklamationsret som produkter til fuld pris. Du skal dog være opmærksom på at retur- eller ombytningsret ikke nødvendigvis gælder hvis du fortryder købet eller hvis det er en gave. Hør derfor forretningen ad, hvis du er i tvivl.