Det går ned ad bakke for Motorola

Mens vi kigger på de store producenters kvartalstal, kan vi hurtigt overse Motorola, for hvem det er gået ned ad bakke.

Det går ned ad bakke for Motorola

Det tidligere så store brand, inden for mobiltelefoni; Motorola har det svært for tiden. Salget går ikke særlig godt og Googles planer om at overtage Motorola har ikke været nok til at sætte skub i de lave salgstal.

Motorola har som så mange andre producenter offentliggjort deres kvartalstal for første kvartal af i år. Heraf fremgår det at Motorola i hele kvartalet sendte 8,9 millioner mobile enheder på markedet, hvoraf de 5,1 millioner var smartphones, skriver IntoMobile.

Dermed kommer Motorola ikke med på IDC’s top fem liste over de største smartphone producenter. Motorola må se sig hensat under kategorien ”Øvrige”

Men hvad skal der så ske med Motorola i fremtiden? Google har helt klare planer om at overtage selskabet, men handlen er sat på standby, fordi aftalen skal godkendes, af de kinesiske myndigheder.

Hvad Google vil med Motorola er ikke helt klart. Dog ligger det fast, at Google er særdeles interesserede i Motorolas patenter. Om Google vil forsøge at vende udviklingen for Motorola, og gøre dem til en af de store producenter på markedet igen er dog mindre tænkeligt.

Mere sandsynligt er det, at Google vil sælge brandet Motorola, til f.eks. kinesiske Huawei, som kæmper med at komme ind på de vestlige markeder. Huawei har på papiret et stærkt produkt, men mangler et kendt brand, og et navn, der er nemt at udtale.