Disse mobiler understøtter Googles VR-standard Daydream

Googles virtual reality-standard på Android-smartphones kaldet Daydream vinder for alvor frem. Se listen over alle smartphones, der understøtter standarden.

Disse mobiler understøtter Googles VR-standard Daydream

Det er langt fra alle Android-smartphones (selv topmodeller), du kan vælge mellem, hvis virtual reality er i højsædet hos dig.

Derfor annoncerede Google den såkaldte Daydream-standard ved Google I/O 2016. Standarden består af en række skrappe krav til hardwaren i smartphones, som Google stiller til producenter, før de er gode nok til at levere VR i en tilstrækkelig god kvalitet.

Læs også: Google Daydream View: Virtual Reality på en ny måde

Knap 8 måneder efter udgivelsen af standarden er en række smartphones blevet udgivet med understøttelse af Daydream. Derfor har Google udgivet et blogindlæg, hvori techgiganten giver et overblik over, hvilke smartphones du skal gå efter, hvis du er på jagt efter en ny Android-mobil til at spille spil og se videoer i virtual reality med et Daydream-kompatibelt headset.

Billedet her viser de nyeste smartphones, der lever op til kravene i Daydream-standarden.

Den første smartphone på listen er den, på disse breddegrader, ikke så udbredte topmodel Axon 7 fra kinesiske ZTE. Producenten meldte ud, at den ville være første smartphone til at være Daydream-kompatibel allerede inden Google fremsatte de endelige krav til telefonernes hardware.

På listen finder du også Googles to Pixel-topmodeller, som kommer i både 5” og 5,5”. En af de ældre modeller, som også gør sig som Daydream-smartphone, er Motorolas Moto Z-topmodel og den mere modstandsdygtige variant Moto Z Force.

Læs også: ASUS ZenFone AR: Verdens første telefon med 8 GB RAM

Af nyere modeller kvalificerer Huaweis seneste topmodeller sig også. Køber du den seneste Mate 9 Pro fra producenten (som svarer til Porsche Design Mate 9 i udlandet), er du klar til at bruge Daydream-apps sammen med Huaweis eget Huawei VR-headset.

Sidst, men ikke mindst, finder du ASUS’ nyeste model, ZenFone AR, som ikke kun er Daydream-kompatibel, men også Tango-kompatibel. Med den får du således den hele store pakke af hardware til at blive underholdt med apps, der lever op til Googles standarder inden for sammensmeltninger af den virtuelle og virkelige verden.