Doro lancerer to nye telefoner til seniorer på MWC 2018

På mobilmessen Mobile World Congress har Doro lanceret modellen Doro 8035 og Doro 7060 - en klaptelefon der supporterer Voice over LTE (VoLTE)

Doro lancerer to nye telefoner til seniorer på MWC 2018

Mobilproducenten Doro,  har annonceret tre nyheder på Mobile World Congress i Barcelona. Den første er en helt ny cloud-baseret løsning, der via sensorer i hjemmet kan alarmere pårørende, hvis der sker en faldulykke – eller hvis senioren ændrer adfærdsmønster ved fx ikke at have åbnet sit køleskab de seneste 12 timer.

SmartCare by Doro

SmartCare by Doro er en løsning, der skal hjælpe og beskytte ældre. SmartCare by Doro består af en gateway og en række smarte sensorer, der er forbundet til en cloud service via My Doro. På den måde kan den forbinde sensorerne med smartphones og enheder, der tilhører plejepersonale, pårørende og senioren. 

I praksis betyder det, at hvis en person falder ned af trappen i hjemmet, vil sensoren automatisk registrere hændelsen og advisere de tilmeldte pårørende, Doros alarmcenter eller andre, der herefter kan kontakte senioren og om nødvendigt kontakte plejepersonale eller vagtcentral. Det er også muligt at blive alarmeret, hvis køleskabet fx ikke har været lukket op de seneste 12 timer, eller hvis hoveddøren ikke er låst korrekt.

Læs også: Doro 6531 klaptelefon til seniorer [TEST]

Mydoro Cloud
SmartCare by Doro

Doro 8035 har et nyt og stilfuldt design, der er skræddersyet til seniorens behov: Høj og tydelig lyd, god at holde ved, robust på alle måder og med tre fysiske taster. Og for at imødekomme seniorernes forskellige behov har smartphonen to forskellige navigationssystemer og brugerflader. Når Doro 8040 tændes første gang, vil en trin-for-trin guide hjælpe brugeren med at finde det rette navigationsindstilling og brugerflade baseret på deres behov og erfaring. Med “Easy Mode” får de med lidt eller slet ingen smartphone-erfaring en brugerflade, der er ekstra nem at navigere i og forstå, men stadig omfattende nok til at tilbyde de samme fordele som en smartphone. “Standard Mode” minder derimod mere om en klassisk Android opsætning – dog forbedret med Doros signaturelementer som store, kontrastfyldte ikoner og tekst samt en “Jeg vil-knap”, der fungerer som genvej til mange funktioner.

Læs også: Huawei Smart Scale – få styr på vægten [TEST]

Doro 8035 kommer også med Team Viewer-funktionen, der tillader fuld fjernadgang til telefonen for fx pårørende. Smartphonens indstillinger kan også administreres via mydoromanager.com, hvor et familiemedlem kan sidde ved egen computer og fx skrue up for lyden eller lave backup af billeder. Doro 8035 er selvfølgelig fuldt integrerbar med SmartCare by Doro.

Doro 7060
Doro 7060 – en klaptelefon med smartfunktioner

En klaptelefon med smart-funktioner

Endelig lancerer Doro i dag også en ny klaptelefon, Doro 7060. Den er begyndelsen på en ny generation af smarte og brugervenlige 4G-mobiltelefoner med VoLTE-support, der imødekommer flytningen fra 3G- til 4G-netværk. Den nye telefon har en stor hovedskærm i farver på 2,8 tommer samt et udvendigt farvedisplay på 1,44 tommer, så man kan se, hvem der ringer uden at åbne telefonen. Doro 7060 er en såkaldt “smart feature phone”, da den muliggør brugen af flere populære apps. Klaptelefonen har store og godt adskilte trykknapper og en direkte genvej til kameraet. Som en lang række af Doros andre modeller, har Doro 7060 også den velkendte alarmknap på bagsiden og fjernadgang for pårørende via mydoromanager.com.