DxOMark: iPhone X er bedst af alle til stillbilleder

iPhone X scorer bedst af alle smartphones, når det kommer til stillbilleder. Videodelen gør dog, at den samlet set indtager en 2. plads på DxOMarks liste.

DxOMark: iPhone X er bedst af alle til stillbilleder

Det er store test-dag for iPhone X – Apples futuristiske iPhone med den 5,8” store OLED-skærm. Først har skærmspecialisterne DisplayMate vurderet skærmen til at være den bedste nogensinde, og nu er DxOMark, som gør sig i test af kameraer, klar med sin bedømmelse af iPhone X.

Læs også: DisplayMate: iPhone X har den bedste skærm nogensinde

På DxOMarks liste over de bedste mobilkameraer indtager iPhone X en flot 2. plads, da den får et samlet resultat på 97. Det betyder, at det fortsat er Google Pixel 2, der topper listen med et samlet resultat på 98. De to topmodeller ligger dog utroligt tæt på de fleste parametre, men de ligger begge afstand til iPhone 8, som får et samlet resultat på 92.

Stillbilleder trækker op – videoer trækker ned

Det er billeddelen i iPhone X, der trækker klart op. Her får den nemlig et resultat på hele 101, hvilket er det højeste nogensinde i en mobil. På dette punkt slår den lige akkurat Huawei Mate 10 Pro og Samsung Galaxy Note 8, som får 100 i stillbilledetesten.

I forhold til iPhone 8 Plus formår iPhone X at forbedre sig, når det gælder zoom, eksponering, farvegengivelse, tekstur, støj og artefakter. HDR-billeder, detaljegraden og bokeh-effekten er også bedre i iPhone X, lyder det fra DxOMark.

Læs også: iPhone X torturtest – har kun en enkel svaghed

Videodelen trækker til gengæld ned. Her må iPhone X nøjes med samme resultat som iPhone 8 Plus: 89, hvilket på ingen måde er dårligt. Enkelte konkurrenter klarer sig blot endnu bedre, heriblandt Google Pixel 2 XL, som får 96.

DxOMark oplyser i testen, at styrkerne i videodelen skal findes i dens evne at justere farverne lynhurtigt ved ændringer i lysforholdene. Også en god farvegengivelse, hurtig og præcis autofokus og en god videostabilisering i iPhone X roses. iPhone X har det til gengæld svært ved mørke lysforhold, hvor der kommer synlig støj og uregelmæssighed i autofokusering.

Nedenfor kan du se, hvordan iPhone X er blevet bedømt inden for forskellige kategorier. Fordele og ulemper er også opsummeret:

iPhone X
Foto: DxoMark.com

Billeder: Fordele og ulemper

Fordele:
Rigtig god eksponering med gode skygger og bevaring af fremhævede detaljer i HDR-scener
Præcis farvegengivelse og hvidbalance i alle lysforhold
God bevaring af detaljer og lav mængde støj i de fleste lysforhold
God bevaring af detaljer ved brug af zoom i alle lysforhold
Bokeh-effekt ser naturlig ud

Ulemper:
Autofokus er til tider en smule langsom
Undereksponerede billeder med tydelige røde øjne ved brug af blitz
Tydelige ghosting-artefakter ved bevægende objekter

iPhone X
Foto: DxoMark.com

Video

Fordele:
Præcis farvegengivelse og hvidbalance i de fleste lysforhold
God eksponering med hurtig farvejustering ved ændringer i lys
Hurtig og præcis autofokus
Effektiv stabilisering
God bevaring af detaljer

Ulemper:
Højfrekvente udsving fra bevægelser ved gang
Synlig støj fra lyskilder ved lav belysning
En smule skarphed går tabt ved sporing i lav belysning