Endelig: Samsung har præsenteret Galaxy Fold

Samsung har endelig offentliggjort Galaxy Fold, der kommer i butikkerne engang i næste kvartal.

Endelig: Samsung har præsenteret Galaxy Fold

Samsungs længe ventede, foldbare enhed er endelig blevet offentliggjort. Samsung har netop præsenteret Samsung Galaxy Fold, og der er ikke bare tale om en gimmick, der skal tiltrække opmærksomhed.

Se også: Video: Et hurtigt kig på Samsung Galaxy S10

Forskellige lækkede billeder kunne få en til at frygte, at der aldrig ville blive en brugbar telefon ud af konceptet. Enten foldede skærmen helt tåbeligt eller også var telefonen for klodset. Og så var der snakken om prisen. Bliver den foldbare telefon ikke usandsynligt dyr? – Alt det har vi fået svar på her til aften.

Galaxy Fold foldet
Samsung Galaxy Fold som den ser ud, når den er… ja, foldet.

Det er faktisk lykkedes for Samsung at lave en super lækker enhed ud af Galaxy Fold. Ikke kun designet er gennemtænkt, men også funktionerne giver mening i den foldbare enhed. Blandt de imponerende funktioner er trevejs multitasking. At kunne multitaske mellem tre apps på samme skærm, er noget en hver tablet bør være i stand til, og tilsyneladende noget som Galaxy Fold excellerer i. 

Læs også: Sammenligning: Galaxy S10 mod Galaxy S9

Kameraet er mere eller mindre magen til Galaxy S10. Der er tale om et tredobbelt bagkamera med en 16MP ultravidvinkellinse, en 12MP vidvinkellinse og en 12MP telefotolinse. Frontkameraet består af en 10MP vidvinkellinse og en 8MP dybdesensor. Så mere eller mindre det samme som man finde i den nye flagskibsserie.

Galaxy Fold understøtter Fast Charging, både trådløst og med kabel. enheden indeholder to batterier, der tilsammen giver en kapacitet på 4.380mAh. Under motorhjelmen finder man en 7nm 64-bit Octa-core processor, 12GB RAM og 512GB intern hukommelse – desværre uden mulighed for MicroSD.

Galaxy Fold åben
Når Samsung Galaxy Fold er foldet ud, så giver enheden rigtig god mening. Her ses multitasking mellem tre apps: YouTube, Google og beskedtjenesten, WhatsApp.

Læs også: Samsung Galaxy S10: Pris og tilgængelighed

Samsung Galaxy Fold kommer ikke i butikkerne før andet kvartal i år. Under Samsungs Unpacked-event blev der sagt den 26. april, men hvorvidt det gælder globalt vides ikke. Og så er der prisen – lige under 2.000 amerikanske dollars for at få fingre i fremtidens klaptelefon. Det er vel at mærke den amerikanske pris. Hvis vi omregner det til danske kroner og medregner lidt afgifter, og hvad vi ellers skal betale, så kommer prisen nok hurtigt over på den dyre side af 15.000. Men nu er den her, og hvis prisen ikke var en faktor, så ville jeg nok komme til at købe den.