Første billede af de kommende Nexus-telefoner dukker op

For første gang afsløres det i form af en 3D-rendering, hvordan de to Google Nexus-telefoner fra HTC kommer til at se ud.

Første billede af de kommende Nexus-telefoner dukker op

Med specifikationerne offentliggjort på de to kommende Nexus-modeller med dæknavnene Sailfish (S1) og Marlin (M1) er der efterhånden ikke nogen tvivl om, at det er taiwanesiske HTC, der skal producere telefonerne for Google, der menes at få debut sidst på året.

Der har dog været stor uvished om designet på topmodellerne, da der ganske simpelt endnu ikke har været lækket nogen detaljer herom – indtil nu.

Læs også: Ny Nexus 5 model spottet – Kodenavn: HTC Sailfish

Hjemmesiden Android Police er endnu en gang på banen med nyt om de kommende Nexus-smartphones fra HTC. Denne gang kan hjemmesiden afsløre designet på telefonerne med hjælp fra en meget pålidelig og anonym kilde. For ikke at afsløre denne kilde har hjemmesiden genskabt en eksakt 3D-model af det, som der er blevet vist frem.

Der kan derfor være små unøjagtigheder og senere ændringer på vej i forhold til det design, der nu er blevet afsløret. Grundlæggende skulle 3D-renderingen dog være meget lig det faktiske design, lyder det.

Nexus Sailfish Marlin
Her ses den første 3D-model af Nexus-telefonerne i fuld størrelse. Foto: Androidpolice.com

Ved første øjekast er der med modellerne Marlin og Sailfish tale om to ganske minimalistisk designede telefoner, hvor der ses en noget anderledes tofarvet bagside. Hele bagsiden er en mørk grå farve udført i aluminium, mens den øverste tredjedel er dækket af enten et sort og skinnede lag plastik eller glas – formentlig i stil med Nexus 6P.

Foruden dette sort/grå design menes der også at komme to andre varianter – en grå aluminiumskrop med hvid front og en “electric blue”-farve, der også har en front front, men hvor den øverste tredjedel af bagsiden er blå.

Læs også: Specifikationer på HTCs anden Nexus-smartphone afsløret

Det ses også af billedet, at kameraet ikke stikker ud fra bagsiden, hvilket det gør på mange andre topmodeller. Bag det sorte bagsideelement ses også en fingeraftrykslæser, der har samme placering som de to tidligere Nexus-telefoner.

På bagsiden ses det til sidst, at G’et i Googles nye logo er tilføjet, men der er dog fortsat uvished om, hvorvidt dette logo i stedet for det sædvanlige Nexus-logo benyttes i den endelige udgave af telefonen. Ligeså er det også på nuværende tidspunkt uklart, om HTCs eget logo benyttes, men det tyder det ikke umiddelbart på.

Læs også: Google antyder hvilke Nexus-enheder der får Android N og O

Forfra ses en front, der i sædvanlig Google-stil er meget minimalistisk uden nogle elementer, der bryder det sorte og enkle design. Google benytter som bekendt softwareknapper, så under skærmen er der hverken knapper, fingeraftrykslæser eller en højttaler at finde.

Telefonerne, som måske ender med at hedde Nexus M1 og Nexus S1, ventes at blive lanceret i slutningen af 3. kvartal lige som sidste års Nexus-telefoner – altså formentlig i slutningen af september. Priserne på telefonerne er dermed nogle af de sidste detaljer, der mangler om de to Google-telefoner.

Specifikationer på Nexus-telefonerne (Sailfish og Marlin)

Processor: Quad-core fra Qualcomm (ukendt model)
Skærm: 5″ (Sailfish) og 5,5″ (Marlin) QHD (1.440 x 2.560 pixels) AMOLED
Kamera: 12 megapixel foran, 8 megapixel bagpå
Lagerplads: 32 GB (Sailfish/Marlin) og 128 GB (Marlin)
RAM: 4 GB
Batteri: 2.770 mAh (Sailfish) og 3.450 mAh (Marlin)
Software: Android 7.0 Nougat
Andet: USB-C-port, Bluetooth 4.2, højttalere i bunden, fingeraftrykslæser bagpå
Pris: Endnu ukendt