Første læk: Her er den nye Nokia-smartphone

Nokia gør snart comeback. Selskabets første smartphone siden løsrivelsen fra Microsoft er blevet spottet.

Første læk: Her er den nye Nokia-smartphone

Spionfotos set på netmediet NokiaPoweruser styrker rygter om et snarligt mobil-comeback for hedengangne Nokia. Billederne giver indikationer om hvad der kan forventes, når selskabet ifølge seneste kuld rygter skal afholde en keynote ved næste års MWC-messe i februar.

På de lækkede fotos ses det, hvordan Nokia bygger videre på designet fra Lumia 930-serien. Mobilen byder på en skarp kant med en svagt krummende bagside. I denne ombæring er hele konstruktion dog i metal, et radikalt skifte fra forgængernes plastfinish.

Eneste plast der kan skues er en rille langs kanterne øverst og nederst – ligesom på Apples nuværende iPhone 7.

På bagsiden ses to huller – givetvis et til kameraet og et andet til autofokus og flashmodul. Et decideret dobbeltkamera, som det der i dag findes i Huawei P9 og iPhone 7 Plus, kan dog ikke afvises.

Se også:  Nye rygter: Sådan kan Nokias Android-telefoner se ud

Nokia Android
Foto: nokiapoweruser

Bliver ikke det samme som før

Det er fleres års mobilhistorie der vækkes til live igen, når Nokia efter planen vil løfte sløret for deres nye smartphone i begyndelsen af 2017.

Nokias mobilafdeling er ikke længere under Microsofts ledelse, siden det i 2016 røg ind i det finsk-kinesisk investeringsselskab HMD Global’s portefølje.

Det bliver derfor heller ikke Microsofts Windows der skal drive maskinen frem, men Android 7.0 fra Google.

Læs også:  Nokias to Android-smartphones først klar i starten af 2017