Foxconn-chef: OLED-skærme i iPhone 8 dumper kvalitetskontrol

Problemerne med at få produceret nok eksemplarer af iPhone 8 skyldes ifølge Foxconns vicedirektør, at hele 40 % af OLED-skærmene dumper kvalitetskontrollen.

Foxconn-chef: OLED-skærme i iPhone 8 dumper kvalitetskontrol

Efterhånden kan det næppe komme som nogen overraskelse, hvordan den kommende iPhone 8 – eller iPhone Pro – kommer til at se ud. Apple giver iPhonen en længe ventet overhaling, som bringer en 5,8” stor OLED-skærm med sig, hvoraf 5,1” af bliver reel skærmplads, der kan interageres med.

Der skal dog fortsat være plads til sensorer, højttaleren og selfiekameraet på fronten, og derfor har Apple måtte tænke alternativt. Ligesom i Android-grundlæggeren Andy Rubins nye smartphone Essential PH-1 er der nemlig lavet en speciel udskæring øverst i skærmpanelet, så de mange sensorer og andet hardware kan beholde den sædvanlige placering.

Læs også: Kun 4 mio. iPhone 8 med OLED-skærm klar ved salgsstart

Det er dog ikke helt let at fremstille disse specielle OLED-skærme. Sådan lyder det i hvert fald fra Luo Zhongsheng, som er vicedirektør for Foxconn – firmaet bag de mange enorme fabrikker rundt omkring i verden, hvor bland andet iPhones fremstilles. I et nu slettet opslag på det kinesiske sociale medie Weibo fortæller vicedirektøren ifølge Appleinsider, at hele 40 % af skærmpanelerne ikke lever op til kravene, når Foxconn-fabrikken modtager dem fra Samsung og de skal monteres.

iPhone 8
Dette billede skulle vise forskelle i kvaliteten mellem de producerede iPhones. Foto: Mydrivers.com

Hjemmesiden MyDrivers har fundet et andet opslag fra en bruger på samme sociale medie, som har delt et billeder fra en af Foxconns mange fabrikker. Her ses hvad der ligner et computerprogram, som scanner mekanikken i iPhone 8 igennem for defekter – og her ser der ud til at være nogle uregelmæssigheder i kvaliteten i området omkring udskæringen i toppen.

Læs også: Apple-analytiker: Produktionen af iPhone 8 med OLED-skærm forsinket

De mange defekte OLED-skærme stemmer overens med et tidligere rygter fra henholdsvis april og juni, som går på, at produktionen af iPhone 8 vil være forsinket og stærkt begrænset netop på grund på af problemer med OLED-skærmen.

Foxconn-direktøren påpeger også i sit opslag, at ’iPhone 8 ikke er billig’, hvilket også stemmer overens med tidligere. Prisen ventes nemlig at ligge på hele $1.099 eller hvad der vil svare til svimlende 10.000 kroner. Der vil dog også være to normalt prissatte iPhones at finde (7s og 7s Plus), som ikke er ramt af de samme problemer.