Google dropper den modulopbyggede Project Ara-smartphone

Den ambitiøse, modulopbyggede Project Ara-smartphone fra Google bliver ikke en realitet alligevel, lyder det fra flere kilder.

Google dropper den modulopbyggede Project Ara-smartphone

Google har i en årrække arbejdet på det såkaldte Project Ara, efter Motorola blev opkøbt i 2013. Nu har Google dog droppet alle planer om at realisere en fuldt ud modulær smartphone.

Der har i længere tid været uvished om projektet, efter Google først planlagde et begrænset testforsøg i Puerto Rico noget der sidenhen er blevet droppet uden grund. Herefter var der i mange måneder stilhed fra Project Ara-teamet, hvor der kun blev delt enkelte billeder på Twitter.

Læs også: Googles byg-selv-smartphone bliver en realitet i år

I maj måned skete der pludselig noget, hvor Google offentliggjorde en helt ny prototype og lovede en udgivelse af telefonen i løbet af 2016. Ambitionerne var dog skruet voldsomt ned i forhold til de foregående prototyper. Nu kunne hverken skærmen, processoren, grafikchippen, antennerne eller batteriet udskiftes. I stedet var alle disse komponenter indbygget direkte i rammen, hvorpå modulerne kan tilsluttes.

Google Project Ara
Foto: Google

Pludselig forsvandt en stor del af idéen i Project Ara altså efter udgivelsen af den nye model, men i det mindste var der stadig en fremtid projektet. Det så i hvert fald sådan ud indtil for blot lidt over 4 måneder siden, men Google ser altså ikke ud til at tro på projektet alligevel, hvis det står til de nye oplysninger fra Reuters.

Læs også: Googles to topmodeller får navnene Pixel og Pixel XL

Her har to personer med kendskab til Googles planer oplyst, at Project Ara er blevet sat i standsning som led i en ny strategi om at strømline Googles hardwareportefølje. Muligheden for at tilslutte ekstra lagerplads, en lille skærm, en sensor eller større højttalere vil altså ikke byde sig i den nærmere fremtid.

Det forlyder dog, at Google vil overveje i stedet at licensere sin Project Ara-teknologi, så det står frit for andre virksomheder at fremstille modulære smartphones ud fra Googles hidtidige idéer og opfindelser.