Google Pixel roadmap lækket for de næste tre år

Google ser ud til at satse stort på telefoner de kommende år og kan vælge strategi som Apple med to Pro-modeller - en foldemobil kommer også.

Google Pixel roadmap lækket for de næste tre år

Googles produkter lækker ofte ud inden lancering. Det har fået Google til ofte selv at annoncere kommende produkter for at tage lidt af brodden fra alle leaksterne. Det ser dog ikke ud til at hjælpe så meget.

I hvert fald er der kommer informationer om Googles roadmap og dermed en afsløring af alle smartphones, der skal komme fra 2023 og frem til 2025.

Se også: Priser på Google Pixel 7 Pro

Pixel 7a og Fold klar til foråret

Næste år bliver Pixel 7a (med kodenavn lynx) og Pixel Fold (med kodenavn felix) lanceret i forbindelse med Google I/O i april eller maj. Der er altså stor sandsynlighed for, at de bliver præsenteret ved selskabets udviklerkonference.

Selvom den tidligere er blevet kaldt Pixel Notepad, lader det til, at det officielle navn for Googles første foldbare telefon bliver Pixel Fold.

Pixel 7a siges at få nøjagtig samme pris som Pixel 6a, så det bliver en forholdsvis billig mobil. Vi forventer, at den kommende model får support af trådløs opladning og refresh rate på 90 Hz. Pixel Fold har en bekræftet, hvis man nu kan sige det om et rygte, pris på 1799 dollars.

Kommer Pixel Fold til Danmark, skal vi forvente en pris på 15-16.000 kroner.

Se også: Priser på Google Pixel 7

Pixel 8 klar til efteråret

Senere i 2023 kommer Pixel 8, der er en smule mindre end Pixel 7, mens Pixel 8 Pro er samme størrelse som 7 Pro. Begge telefoner får en ny chip, formentlig Tensor G3.

Pixel 8-telefonerne bliver ret lig sine forgængere ellers, lyder rygterne.

Se også: Priser på Google Pixel 6a

Pixel 8a i 2024

Når vi kommer til 2024, er der planer om en Pixel 8a, men det er muligt, der kommer en pause i lanceringen af a-serien i 2024. Det kommer an på, hvor godt Pixel 7a sælger.

Hvis Pixel 8a bliver lanceret, bliver den cirka 300 kroner billigere end forgængeren. Igen ifølge det lækkede roadmap – tingene kan naturligvis ændre sig.

Se også: Nyheder om telefoner

Pixel 9 kommer i tre varianter i

Pixel 9-serien kommer til at består af tre telefoner. Det bliver Pixel 9, der formentlig bliver mindre end Pixel 8, og Pixel 9 Pro med en skærmstørrelse omkring 6,7 tommer. Der skulle også komme endnu en model på Pro-niveau med en skærm på 6,3 tommer samt alle de samme funktioner som den større Pro.

Det kan måske umiddelbart virke overraskende med to Pro-modellen, men pointen er, at Google gerne vil efterligne Apple. Man kan sammenligne 6,3 tommer modellen med iPhone Pro, mens 6,7 tommer modellen kan sammenlignes med Pro Max. Alle disse tre modeller får den nye Tensor G4-chip.

Der kommer også en ny foldbar model i 2024, men den ved vi ikke så meget om endnu. Det kan være sådan, at Google venter lidt for at se, hvordan den første Pixel Fold bliver modtaget.

Google kan komme med flip-telefon i 2025

Fra 2025 kan Google muligvis vælge at tage en ny retning alt afhængig af udfaldet af strategien for 2023 og 2024. Google “leger” åbenbart med en idé om en fliptelefon. Hvis den bliver til virkelighed, kommer den i 2025 sammen med årets tre Pixel-modellen. Der kommer nemlig tre Pixel-modeller det år også.

Hvis der ikke kommer en fliptelefon, kommer der i stedet fire ikke-foldbare Pixel-telefoner – basismodellen i to størrelser, og Pro-modellen i to størrelser. Igen i Apple-stil.

Alle disse oplysninger kommer efter sigende fra en pålidelig kilde og skal være blevet tjekket ret grundigt. Med det sagt kan planerne sagtens blive ændret, selv hvis det er det, Google har i støbeskeen lige nu, især når vi ser så langt ud i fremtiden.