Google Pixel-salget kommer skuffende fra start i Danmark

Forventningerne var store til Googles Pixel-telefoner, der endelig kom til Danmark i år. Men succesen er udeblevet og skuffelsen må være stor, mener mobilekspert.

Google Pixel-salget kommer skuffende fra start i Danmark

Efter flere års udbleven kom Googles egne smartphones med den rene Android-oplevelse endelig tilbage til Danmark i oktober, hvor søgegiganten officielt lancerede Pixel 7-serien herhjemme. Det var til stor glæde for dem, der har gået og ventet på, at dette ville ske. Dog kunne det tyde på, at Google-telefonen ikke er helt så populær, som mange havde forventet.

Ikke blandt de mest populære smartphones

I forbindelse med lanceringen fortalte Google i Danmark, at Pixel 7-serien i første omgang ville blive solgt hos teleselskabet Telia, hvor også det Telia-ejede lavprisselskab Call Me ville sælge de to telefoner med abonnement, og hos Elgiganten. Hos begge virksomheder var der store forventninger til de nye Pixel-telefoner.

Det kunne dog tyde på, at det ikke er gået helt som hverken Google, Telia eller Elgiganten havde forventet. Hver måned udsender Telia en top 10 over de mest solgte mobiltelefoner for både Telia og Call Me, hvor Pixel 7 og Pixel 7 Pro har haft lige knap to måneder til at brillere.

Udebliver fra top 10

På Telias top 10 liste for oktober måned – samme måned som de to telefoner kunne forudbestilles – så vi topmodellen Google Pixel 7 Pro på et 10. plads, overgået af en overflod af iPhones samt et par Samsung- og OnePlus-mobiler. Repræsenteret var den billigere Pixel 7 ikke.

Det var dog et resultat, der var forventeligt, oplyser Telia i en kommentar til Mobilsiden.dk:

“Google Pixel smartphones blev lanceret midt oktober, hvorfor performance af Google Pixel 7 Pro på top 10 i den forgangne måned ikke afspejler en hel måneds salg. Dermed sagt har Pixel salget levet op til vores forventninger og vi forventer en stigende performance i de kommende måneder i takt med Google Pixel etablerer sig på det danske marked,” fortæller Telia.

Nu er Telias top 10 liste for november netop udkommet, hvor Googles nye telefoner denne gang slet ikke fremgår på listen. Igen er det iPhones og Samsung samt en enkelt OnePlus og Motorolas – men ingen Google Pixel.

Læs også: Test af Pixel 7 Pro

Er Google Pixel 7 et flop?

Betyder det, at Googles ellers anmelderroste og bedste smartphones nogensinde er et flop herhjemme? Spørger vi tech-ekspert Steen Jørgensen, chefredaktør på 24Tech.dk, ser det ikke lovende ud:

“Det må være meget skuffende for Telia, at Pixel 7-telefonerne ikke er med på top 10 listen over de bedst sælgende telefoner for november, hvor de har været til salg hele måneden. Telia har trods alt haft teleselskabs-eksklusivitet på salget og både Pixel 7 og Pixel 7 Pro har fået positive anmeldelser. Tech-entusiasterne kender naturligvis til Googles telefoner, men Telia har ikke formået at få kendskabet ud til Hr. og Fru Danmark og det er en skam og spild af skøn krudt,” siger Steen Jørgensen.

Er der håb for fremtiden for Pixel-telefoner i Danmark?

Spørgsmålet er, om løbet er kørt for Googles smartphones i Danmark eller om der er håb forude. Til det svarer Steen:

“Først og fremmest skal kendskabet til telefonerne ud. Det nytter ikke at sætte en reklame op ved et busstoppested og så forvente, at folk stormer hjem for at købe dem. Problemet kan også være Google selv. Selvom rigtig mange bruger deres tjenester i hverdagen, så hører vi ofte om de negative ting, som indsamling af brugeres private data.

Samtidig har Google også en historik for hurtigt at droppe produkter, der ikke sælger særlig godt, forklarer Steen Jørgensen.

“Google har tidligere haft telefoner på markedet, der floppede og trak dem fra markedet. Det samme har vi set med tablets, et utal af tjenester og senest med spiltjenesten Google Stadia. Stadia fik rigtig meget omtale i de brede medier og Google lovede guld og grønne skove til gamerne med eget gaming studio, så de for alvor kunne udfordre de etablerede spillere på gaming-markedet. Det gik hurtigt den modsatte vej og nu har de lukket tjenesten. Den slags sætter sig i forbrugerne og derfor kan de tøve med at købe Pixel-telefonerne,” siger Steen.

“Nu har Google lanceret telefonerne i Danmark og kommende modeller skal også nok blive lanceret. For nu ligner det dog, at de bliver et nicheprodukt og når man ser på markedsandelene i de andre lande, der har solgt Pixel, så tyder intet på, at salget lige pludselig vil boome i Danmark,” slutter han.

Nye flagskibstelefoner lige om hjørnet

Lige om hjørnet venter flere store smartphone-lanceringer med næstegenerations hardware. Samsung, Xiaomi, OnePlus og Motorolas forventes at lancere nye high-end telefoner i starten af næste år, som blandt andet vil være udstyret med nyeste Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2-chipset. Og det er bestemt ikke noget, der gør opgaven lettere for Google.

Se også: Tests af nyeste smartphones