Google vil menneskeliggøre mobiler

Den amerikanske søgegigant vil gøre det muligt for telefoner at holde styr på, mere end blot hvor på Jorden du er

Google vil menneskeliggøre mobiler

Projekt Tango er navnet på et projekt fra Googles Advanced Technology and Projects-gruppe, også kendt som ATAP, som skal gøre det muligt for telefoner at registrere sine omgivelser og gengive dem i et 3D billede.

Amerikanerne vil give mobiltelefoner muligheden for at danne sig et indtryk af sine omgivelser, ligesom mennesker helt automatisk gør det.

Læs også: Google opkøber SlickLogin

Google åbner nu op for, at udviklere kan få fingre i deres telefon med denne teknologi, en 5” Android-telefon, så innovative hjerner kan komme med forslag til programmer og spil, der udnytter disse 3D muligheder.

Ikke kommercielt endnu

I præsentationen af projektet spørger Google eksempelvis, hvordan det ville være at måle huset op, før man skal købe møbler, hvis man kunne slå en vares placering i et varehus op, eller hvis man kunne lege gemmeleg i stuen med en virtuel figur, der kan gemme sig bag dine møbler.

Læs også; Smartwatchmager sælger ud

Google understreger, at det ikke er et produkt, der skal ses med henblik på at gå i salget. Det er derimod en udforskning af, hvad der er muligt at gøre med en mobiltelefon.

Telefonen er udviklet i samarbejde med mange forskellige samarbejdspartnere, både amerikanske og udenlandske, ligesom et par universiteter er inde i processen.