Googles Pixel-smartphones og 4K-Chromecast lanceres 4. oktober

Google ventes at lancere sine to nye Pixel-telefoner (tidligere kendt som Nexus) sammen med en 4K-Chromecast og andre spændende sager den 4. oktober.

Googles Pixel-smartphones og 4K-Chromecast lanceres 4. oktober

Det er ikke kun kommet frem, at Google skrotter Nexus-navnet på de to kommende Google-smartphones og i stedet navngiver dem Pixel og Pixel XL.

En lanceringsdato for de to telefoner er også nu sluppet ud sammen med en liste af andet interessant hardware, der afsløres samme dag – bl.a. en ny Chromecast med understøttelse for 4K-opløsningen.

Læs også: Googles to topmodeller får navnene Pixel og Pixel XL

Rygterne om de to kommende smartphones fra Google har primært været leveret af hjemmesiden Android Police, og nu er de på pletten endnu en gang. Denne gang ligger de inde med oplysninger om, hvornår telefonerne lanceres – noget der har været spekuleret over i længere tid.

Det behøver der dog ikke spekuleres længere i, for hvis det står til hjemmesiden, lanceres de to Pixel-smartphones tirsdag den 4. oktober ved en større event på et endnu ukendt sted og tidspunkt på dagen, hvor der også er andre nyheder i vente.

Chromecast

Ny Chromecast med 4K-understøttelse på vej

Den anden store nyhed ved Googles event bliver angiveligt en ny Chromecast, der understøtter den høje 4K-opløsning på 3.840 x 2.160 pixels – fire gange højere end den nuværende understøttede Full HD-opløsning på 1.080 x 1.920 pixels.

Samtidig forlyder det, at den nye Chromecast vil gå under navnet Chromecast Plus eller Chromecast Ultra, hvor sidstnævnte giver særlig god mening taget i betragtning at begrebet Ultra HD også bruges i flæng med 4K.

Allerede for et lille års tid siden gik der forlydender om, at Google ville lancere den nuværende Chromecast 2 med 4K-understøttelse, men det blev som bekendt ikke tilfældet. En lancering af en sådan er altså derfor meget sandsynlig.

Pris, design og de nærmere detaljer om den nye 4K-Chromecast er endnu ukendt.

Læs også: Næste Nexus-mobiler: Her er hvad vi forventer [WEB-TV]

Foruden de nye telefoner, Pixel og Pixel XL, samt Chromecast med 4K-understøttelse ventes Google også at præsentere den såkaldte Google Home-enhed i sin færdige form samt et virtual reality-headset kaldet Daydream View, hvori Daydream-kompatible Android-telefoner kan indsættes.

Google Home-enheden ligner mest af alt en højttaler og er det til en vis grad også, men den er netværksforbundet og lytter altid efter kommandoer lige som Amazons Echo-assistent. Dermed kan du have den stående i køkkenet, stuen eller hvor den måtte passe i dit hjem og altid have Google Nu-assistenten i nærheden, så du ved at sige “OK Google” kan spørge om alt mellem himmel og jord, sende beskeder, sætte alarmer i gang og alle de andre muligheder, som Google Nu giver.

Enheden blev allerede vist frem ved Google I/O i maj måned, men da det var endnu sparsomt med oplysninger. Ved den kommende event kan du altså vente at få pris, tilgængelighed og alle de manglende detaljer og specifikationer at vide.