Her er iPhone 5 – alt om den nye iPhone

Apple har netop præsenteret den helt nye iPhone, her kan du læse alt om alle detaljerne i iPhone 5.

Her er iPhone 5 – alt om den nye iPhone

Apple har på et af deres årlige presseevents i San Francisco, netop præsenteret den helt nye iPhone 5.

Den nye iPhone er blevet præsenteret under ægte “Apple hype”, dens design er ikke ændret radikalt, men er dog blevet 18 procent tyndere end sin forgænger.

Vægten er også blevet mindre, iPhone 5 vejer nu kun 112 gram og det er selvom den har fået en større skærm, som nu er vokset til fire tommer.

iPhone 5 er kun 7,6 mm tynd, hvilket bringer den blandt de tyndeste smartphones i verden. Dog ikke den tyndeste, som Apple ellers udtalte fra scenen.

 – iPhone 5 er ikke verdens tyndeste smartphone

Materialerne i den nye iPhone er primært glas og aluminium, hvilket betyder telefonen får et stærkere design. Et design, som minder om den allerførste design i materialevalget.

Aluminiumsdelen pryder størstedelen af bagsiden på iPhone 5, mens fronten, som på iPhone 4 og 4S, fortsat er ud af glas.

iPhone 5 processor

iPhone 5 i detaljer

Den nye iPhone får 4G-LTE neværk, hvilket bringer lynhurtig internet til alle iPhone 5 ejere, det er dog stadig uvist om de danske teleselskabers netværk er understøttet.

Skærmens opløsning er også blevet bedre og er nu oppe på hele 1136 x 640 pixels, hvilket betyder at pixel per tomme (PPI) stadig er på 326 som sin forgænger.

Den nye skærmopløsning betyder, at iPhone 5 er den første telefon fra Apple der har 16:9 skærmformat.

Apple har lagt en kraftigere processor i iPhone 5, hvilket er en A6 processor der giver den to gange hurtigere processorkraft samt grafik.

iPhone 5 får også et helt nyt ladestik, hvilket betyder at alle der vil opgradere sin iPhone til den nye, vil skulle skifte deres tilbehør ud – eller købe den adapter som Apple har udviklet.

Denne adapter skal købes, som ekstra tilbehør.

Ladestikket i iPhone 5 er blevet hele 80 procent mindre end det nuværende ladestik.

iPhone 5 kamera

Yderligere detaljer om iPhone 5

iPhone 5 får også forbedret samtalekvalitet, det sker som følge af at Apple har introduceret hele tre mikrofoner i mobilen, det gør at støjfiltreringen bliver bedre.

Forbindelsen er ikke kun blevet forbedret under samtale, også datanetværket er blevet bedre.

iPhone 5 byder nemlig nu på Bluetooth 4.0 samt Wi-Fi 802.11 a/b/g/n via 2,4 GHz samt 5 GHz frekvenserne.

Mobilen har også fået et helt nyt kamera, kaldet iSight og bringer en 8 megapixels sensor med sig, hvilket gør det muligt at tage billeder i 28 megapixels opløsning.

Det nye kamera bringer Facetime (video-opkald) i HD. HD er også en del af det store 8 megapixel kamera, der kan optage video i 1080 pixels, også kaldet HD opløsning.

Billede-stabilisering og forbedret ansigtsgenkendelse er også en del af de nye kamera-features.

En anden kamera-feature som Apple har introduceret, er muligheden for at tage et billede mens man optager video, en feature som HTC One X var først med.

iOS 6 logo

iPhone 5 kommer med iOS 6

iPhone 5 kommer på markedet med det helt nye iOS 6 styresystem, der på flere områder binder de sociale tjenester sammen.

Blandt andet er Facebook blevet tæt indarbejdet i iOS 6, hvilket betyder at det bliver væsentlig lettere at være online på Facebook med den nye iPhone.

iOS 6 har også fået helt nyt navigationssystem, hvilket bringer mere end 100 million points of interest (POI) med sig.

Det betyder at det bliver lettere at finde den nærmeste restaurant, café eller tankstation.

I iOS 6 kommer der også en opdatering til iCloud, hvilket betyder man nu kan synkronisere sine åbne vinduer i safari.

Safari browseren har også fået “fuld skærm”-tilstand, hvilket betyder det bliver lettere at se mere af en hjemmeside når der surfes på nettet.

iPhone 5 priser

Pris og tilgængelighed

Den nye iPhone 5 kommer til Danmark allerede den 28. september, og det bliver til priser som iPhone folket kender til.

Priserne er nemlig uændret fra forgængeren ifølge Apple, og lyder derfor på 4.999 kroner for 16 GB versionen, 5.999 for 32 GB versionen og den dyreste model, 64 GB versionen forventes lyde på 6.999 kroner, uden abonnement.

iPhone 5 får også følge af et stykke re-designet tilbehør, nemlig deres verdenskendte øretelefoner, der har fået helt nyt design og forbedret lydoplevelse.