HTC-direktør lover: Vi forsvinder aldrig

Ifølge HTCs direktør, Cher Wang, vil den taiwanske producent aldrig trække sig fra smartphonemarkedet trods dårlige salgstal, regnskaber og dødsdomme.

HTC-direktør lover: Vi forsvinder aldrig

HTC har i adskillige år døjet med nedadgående salgstal og deraf røde tal i regnskaberne samt historisk lave aktier. Det fik i november Reuters’ klummeskribent, Robyn Mak, til at give HTC en dødsdom inden for tre år, da kassebeholdningen ganske simpelt er ved at slippe op.

Firmaets direktør, Cher Wang, er dog yderst optimistisk. Til avisen Focus Taiwan udtaler hun, at HTC aldrig vil forsvinde og vil forsætte med at producere smartphones. Hun mener, at der er plads til videreudvikling i det ellers mættede marked, som ifølge hende dog stadig vil se en lille vækst næste år. En sådan udvikling forudsiges også af analyseinstituttet IDC.

Læs også: HTC kæmper fortsat, dropper prognoserne

Klummeskribenten er dog knap så optimistisk i forhold til, om de små producenter kan overleve endnu et år med en underskudsgivende forretning, mens Apple og Samsung render med al overskuddet.

“Mens Apple og Samsung samlet står for den største andel af det globale marked for high-end-smartphones, har nogle kinesiske mærker, såsom Xiaomi, appelleret til førstegangskøbere. Derfor kan underskudsgivende mærker, fra HTC til Sony, være nødt til at konkludere, at løbet er kørt”, udtaler klummeskribenten.

Ifølge HTC-direktøren vil firmaet dog gå velforberedt ind i det nye år ved at lancere flere flagskibsmodeller for at ramme hvert enkelt marked med de forskellige behov, der må være. Allerede nu løfter Cher Wang sløret for, at næste års store nyhed – ikke overraskende – bliver One M10, der skal følge op på dette års One M9.

Læs også: HTC-krise fortsætter: Ryger ud af børsindeks

HTC fik svært ved at overbevise forbrugerne om at investere i One M9 efter i stor stil at have hypet topmodellen forud for lanceringen. Da den endelig blev en realitet, var der designmæssigt ikke de store nyheder at komme efter, og det var svært at holde temperaturerne i den omdiskuterede Snapdragon 810-processor nede på et acceptabelt niveau.

Næste år byder sædvanligvis også på en ny portefølje af smartphones i mellemklassen og i den lave ende, lige som virtual reality-brillen HTC Vive vil være mulig at købe fra april måned.

Hvad tror du? Klarer HTC endnu et år på smartphonemarkedet, eller må Cher Wang modvilligt kaste håndklædet i ringen? Giv gerne dit besyv i en kommentar nedenfor.