HTC One må (igen) sælges i Holland

HTC kunne ikke kende til en ekslusivitets-aftale imellem STMelectronics og Nokia, de kan derfor ikke stilles til ansvar for, at have brugt elektronikken i HTC One.

HTC One må (igen) sælges i Holland

I går kunne vi fortælle at HTC måtte stoppe salget af deres nye flagskib HTC One i Holland, da det viser sig at leverandøren STMelectronics stadigvæk har en eksklusiv-aftale med Nokia omkring dette stykke elektronik.

 – HTC One salg stoppet i Holland

STMelectronics troede kun aftalen varede i seks måneder, men det viser sig, at den varer i 12 måneder.

HTC sagesløs

Retten har slået fast, at HTC ikke er ansvarlig for bruddet på aftalen, idet de ikke kunne vide noget om den foreliggende aftale imellem STMelectronics og Nokia.

Man kan altså stadigvæk købe HTC One i Holland med Nokia-ejet teknologi, men HTC står tilbage med et problem – at finde en erstatning for teknologien som de nu ikke må bruge fremadrettet.

 – HTC: Vi leverer One som planlagt

Til Engadget fortæller HTC: – “HTC er skuffede over beslutningen. Vi konsulterer med STM og vil beslutte om det er nødvendigt at udforske alternative løsninger i nærmeste fremtid. I mellemtiden, forventer vi ikke at denne beslutning vil have nogen umiddelbar indflydelse på vores salg af håndsæt.”