HTC One Mini 2: Solid, stilsikker – og sløv? [FØRSTE KIG]

Vanen tro er en mini-udgave af HTC’s design-darling på trapperne. Mobilsiden.dk prøver den af.

HTC One Mini 2: Solid, stilsikker – og sløv? [FØRSTE KIG]

Designperlen HTC One (M8) overbeviste på mobilsiden.dks redaktion i foråret. Seks stjerner blev der drysset ud over den, for HTC formåede at blende den helt rigtige miks af stil, finish og ydelse i et luksuriøst metalkabinet.

Læs også: HTC One mini 2 annonceret – en kompakt designperle

Den store M8 er for meget for nogle hænder og budgetter, derfor annoncerede HTC sidste uge en mere kompakt lillebror til den heftige krabat. Den lille ny er døbt HTC One Mini 2, og i dag fremviste HTC stolt den lille efternøler.

Specifikationer:

Mål: 137x65x10,6, 137 gram
Display: 4,5 tommer, HD-opløsning, 326 PPI
Kamera: 13 MP BSI-sensor f/2.2 optik , 5 MP frontkamera
Ydelse: Snapdragon 400 quad-core 1,2 Ghz, Adreno 305 grafik, 1GB RAM
Lagerplads: 16GB + op til 128GB micro-SD
Batteri: 2110 mAh
Software: HTC sense 6.0 og Android KitKat 4.4.2
Øvrigt: alu-kabinet, FM-radio, fås i guld eller mørkegrå

Navnet til trods, så er mini 2 ikke nogen letvægter, for HTC anvender samme vellykkede alu-konstruktion fra den dyrere M8. Køkkenvægten viser hele 143 gram, det samme som en Samsung S5, men i den kompakte chassis på 137 x 65 x 10,6 mm giver det en fornemmelse af heftig uovervindelighed.

Man får også et glædeligt gensyn med storebror M8s imponerende finish. Det er samme ru aluminium på siderne og skinnende metal på bagsiden der pryder HTC One mini 2. Øverst og nederst finder man dog lidt større plastflader.

Selve skærmen er selvsagt et nummer mindre. Den er rykket ned til 4,5 tommer klassen og opløsningen er droslet ned fra Full HD til almindeligt HD. I praksis er den mindre skærm stadigt en fornøjelse. Uanset om man betragter den fra oven, neden eller siderne er den skarp, kontrastrig og farverne er perfekt afstemte. Rammen er samtidig så smal at selv de mindste hænder kan betjene den uden besvær.

Et andet gensyn, eller rettere, genhør er HTC’s Boomsound højtalere som pumper samme rigelige mængder bass og vellyd som storebroren. Lagerpladsen er uændret og holdes på 16GB, som kan udvides med 65GB google Drive lagring i skyen eller med 128 GB micro-SD.

Lille og mindre vågen?

For at holde prisskiltet småt har HTC dog valgt at skrue ned på indmaden. Selve processoren er droslet ned til Snapdragon 400-klassen, en quad-core på 1,2 Ghz med 1GB RAM. Ved første greb virker HTC’s Sense 6.0 interface dog flydende, men skal der fyres op for tunge 3D-spil vil HTC one mini 2 nok kløjes lidt.

Motion Launch, HTC M8’s smarte gestus-funktioner savnes også. Dermed kan man ikke længere dobbelt-tappe sig for at åbne mobilen eller tage telefonen ved bare at løfte den til øret. Det smarte ‘Dot View’-cover er heller ikke at finde til mini 2. 

Et område hvor HTC skifter retning er kameraet, som nu flotter sig med 13 megapixels. Dermed er det, på papiret, langt foran de 4 Ultrapixels man kender fra One-serien. Væk er også muligheden for at sløre billeders baggrunde med Duo-kameraet. Hvorvidt HTC’s filosofi med få, men gode pixels bliver udfordret af egne rækker får vi at se. Front-kameraet er også selfie-venligt, ligesom i HTC One M8.

Efter en kort stund med HTC One mini 2 mellem hænderne er indtrykket positivt men afventende. Kvalitetsfornemmelsen og softwaren er ligeså opløftende som i hæderkronede HTC One M8. Men hvorvidt den lille firetakter i maskinrummet er underdimensioneret er endnu uvist.

Læs også: HTC One (M8) anmeldelse – Velkommen til første klasse

Officiel pris på HTC One mini 2 lander på 3.799,- kroner. Det bliver kun den mørkegrå udgave, der vil ramme telehylderne i løbet af juni, mens den gyldne ’Amber Gold’-udgave ventes til juli.