HTC U11 får Android 8.0 Oreo inden årets udgang

HTC oplyser nu, at topmodellen U11 bliver opgraderet som den første telefon og lover, at det sker allerede inden udgangen af året.

HTC U11 får Android 8.0 Oreo inden årets udgang

Tidligere på ugen kunne HTC USA meddele, at de tre modeller U11, U Ultra og 10 bliver opgraderet til Android 8.0 Oreo som de første telefoner. Producenten fortalte dog ikke, som den ellers plejer, hvornår ejere af disse topmodeller kan forvente at modtage softwaren.

Læs også: Her er alle nyhederne i Android 8.0 Oreo

Det oplyser HTC’s globale Twitter-konto til gengæld nu i et tweet. Her bekræfter HTC igen, at det er de tre førnævnte modeller, som den nyeste Android-version ruller ud til først.

Mest interessant er dog, at HTC nu også forsikrer, at Oreo ankommer til den seneste topmodel, U11, i løbet af 4. kvartal – altså i oktober, november eller december. Efter U11 følger U Ultra og 10, men HTC lover ikke, at disse får softwaren inden udgangen af året. Senere hen vil flere detaljer følge om øvrige modeller, som modtager softwaren.

Læs også: HTC: Disse modeller får Android 8.0 Oreo først

Dermed holder HTC det løfte, som Google gav i forbindelse med udgivelsen af Android 8.0 Oreo. Søgegiganten oplyste nemlig, at den var gået sammen med de fleste producenter af Android-smartphones om at forsøge at rulle Android 8.0 Oreo hurtigere ud til telefonerne.

”Vi har også arbejdet tæt med vores partnere, og inden slutningen af året ventes hardwarepartnere inklusiv Essential, General Mobile, HMD, Huawei, HTC, Kyocera, LG, Motorola, Samsung, Sharp og Sony at opgradere enheder til Android 8.0 Oreo,” lød det i mandags fra Google oven på udgivelsen af Android 8.0 Oreo.

Som det også ses med HTC vil det næppe være alle de nyeste smartphones fra de forskellige producenter, som får den store softwareopdatering i år, men nærmere en lille håndfuld eller måske kun en enkelt enhed.

Læs også: Android 8.0 Oreo er officiel: Ruller ‘snart’ ud til Pixel og Nexus

Mobilsiden arbejder på en komplet oversigt over, hvad status er for udrulningen af Android 8.0 Oreo til de fleste nyere Android-smartphones. Denne oversigt vil komme hen inden længe og vil løbende blive opdateret.