HTC vil satse på lavprissmartphones

HTC har røde tal på bundlinjen, men nu vil HTC lave flere billigere smartphones for at vende skuden.

HTC vil satse på lavprissmartphones

HTC har lavet nogle fede high-end smartphones, blandt andet designklassikeren One. Men HTC One har åbenbart ikke solgt godt nok til at vende skuden.

I Danmark er det ofte iPhones, Galaxy S og andre dyre smartphones som topper salgslisterne, men det skal ikke være nogen hemmelighed, at hvis vi kigger lidt længere ud over næsetippen og til udlandet, så er det middel- og lavprisklassen der sælger bedst. Det kan Google skrive under på, da Android er i stor vækst, men HTC har ikke været helt så succesrige med deres mellemklasse mobiler, men det vil HTC gøre noget ved nu.

HTC Desire 500 fik respektable 5 ud af 6 stjerner i vores anmeldelse. Kan den erobre markedsandele?

Flere billige modeller

Først og fremmest vil HTC lave flere modeller som rammer mellemklassen, men dog til en billigere pris end deres nuværende mellemklasse smartphones. Mere præcis går HTC efter US$ 150-300 prislejet, som typisk plejer at være faktor 9-10 i Danmark, selvom dollarkursen kun er faktor 6.

På Mobilsiden har vi lige anmeldt HTC Desire 500 og gav den respektable 5 ud af 6 stjerner. Desire koster i skrivende stund cirka 1700kr

I HTCs kinesiske butik er der lige nu kun to smartphones ved omkring US$150, mens HTC ved US$500 har hele 21 modeller. Disse dyre modeller har før været prioriteret højt for HTC og er også blevet godt modtaget af pressen, men salgstallene har ikke helt fulgt med. Det har gjort, at HTC har misset en stor gruppe potentielle købere som Samsung og Huawei har kunne boltre sig i.

Dog siger HTC finansielle chef, Chang Chai-Lin, at HTC ikke har nogen planer om at lave meget billige smartphones, så som Samsung, Motorola og Nokia blandt andet gør.