Huawei lancerer den første telefon i Mate 20-serien

Huawei lancerer i dag Mate 20 Lite, som den første telefon i Mate 20-serien. Telefonen byder blandt andet på 6,3" skærm og fire AI-kameraer.

Huawei lancerer den første telefon i Mate 20-serien

Verdens næststørste smartphoneproducent skyder den nye serie i gang, med den mindste af de tre forventede telefoner. Huawei Mate 20 Lite kombinerer kraftfuld indmad med høj ydeevne, som gør, at den er særligt velegnet til de smartphonebrugere, som gerne vil have det nyeste på markedet, men som samtidig er prisbevidste og går efter værdi for pengene.

Læs også: Huawei Mate 20 Pro bliver præsenteret den 16. oktober

“Med Huawei Mate 20 lite har vi skabt en smartphone, som imødekommer de behov, vi ser hos de prisbevidste smartphonebrugere. Huawei Mate 20 lite er en kombination af stilfuldt design og et kraftfuldt og intuitivt styresystem fyldt med kunstig intelligens, som sikrer brugeren en enestående og velfungerende mobiloplevelse, uanset hvor du befinder dig”, siger Marie Dam Feldborg, Head of Marketing & Communication hos Huawei Danmark.

Artiklen fortsætter under billedet.

Huawei Mate 20 Lite Gold
Officielt billede af Huawei Mate 20 Lite i Platinum Gold-farven. Foto: Huawei

Huawei Mate 20 Lite bygger videre på den succesfulde Mate-serie. Et simpelt design er blevet kombineret med høj funktionsdygtighed, som understøttes af kunstig intelligens. Derudover har den en 6,3 tommer 19:5:9 FHD+ (2340×1080) FullView-skærm, så der er lagt i ovnen til gode oplevelser med smartphonen.

Kunstig intelligens optimerer brugeroplevelsen.

Huawei Mate 20 Lite er udstyret med et octa-core Kirin 710 chipset og det nyeste EMUI 8.2 Android Oreo-baserede styresystem. Ifølge Huawei selv, er telefonen skræddersyet til et hektisk arbejdsliv. Skal du eksempelvis besvare et vigtigt opkald midt i en stor folkemængde, så hjælper smartphonens kunstige intelligens med at fjerne omgivende støj, så du bedre kan høre, hvad der bliver sagt, og din modpart også tydeligt kan høre dig.

Telefonen er også udstyret med et smart-galleri som kan identificere og inddele billeder i 15 kategorier med yderligere 100 underkategorier, som for eksempel mad, så man nemt og hurtigt kan gennemgå sine billeder.

Læs også: Huawei giver en forsmag på EMUI 9.0 baseret på Android Pie

Forfinet dual-lens kameraer på både for- og bagsiden.

Telefonen er udstyret med dobbeltkamera, både på forsiden og bagsiden.
Frontens 24MP/2MP selfiekamera kan tage portrætter af højeste kvalitet, og samspillet mellem de to kameraer indebærer, at de kan opfange både billeddata og data om dybde samtidig. Det betyder, at du vil kunne tage billeder med bokeh effekt, som fremhæver motivet af dit billede i en række forskellige opsætninger, nøjagtig som en professionel fotograf. Derudover kan frontkameraerne genkende over 200 scenarier på tværs af otte kategorier (Blue Sky, Beach, Plant, Night, Stage, Flower, Indoors og Snow) og optimerer hvert med unikke konfigurationer.

På bagsiden finder man to sensorer på henholdsvis 20 og 2 megapixels. Kameraet kan genkende hele 500 scenarier fordelt på 22 kategorier, blandt andet Fireworks og Ancient Building. Smartphonen identificerer automatisk forskellige scener og justerer kameraindstillingerne derefter, så brugerne får det bedste resultat.

Har du lyst til lidt sjov med dine selfies, kan du optage dine ansigtsudtryk og lave din egen personlige 3D “Qmoji”, som du kan dele med dine venner på sociale medier. En tilsvarende sjov ny egenskab lader dig udskifte baggrunden på dine egne billeder med baggrunden på et andet billede, så du fx pludselig kan stå på en rumstation.

Derudover kommer Mate 20 lite med ansigtsgenkendelse og en lynhurtig fingeraftrykslæser.

Artiklen fortsætter under billedet.

Huawei Mate 20 Lite
Vi er i fuld gang med at teste Huawei Mate 20 Lite. Foto: Mobilsiden.dk

Hvad end du bruger din telefon til at fotografere eller spille, så er Huawei Mate 20 Lite den perfekte ledsager. Huawei har udstyret telefonen med Game Suite som optimere gamingoplevelsen. Derudover har telefonen et batteri på hele 3.750 mAh, som sikrer lang batteritid, og understøtter selvfølgelig hurtigopladning i form af Huawei Quick Charge.

Salget forventes at skydes i gang omkring den 21. september 2018, men Mate 20 lite kan allerede nu forudbestilles flere steder, i farverne Black, Sapphire Blue og Platinum Gold.
Den vejledende udsalgspris er 2.999 kroner.