Huawei Mate 10 Pro: officielle specs er ude

Lækket pressemateriale om Huaweis kommende Mate 10 og Mate 10 Pro toptelefoner er ude. De bliver imponerende.

Huawei Mate 10 Pro: officielle specs er ude

Når Huawei den 16. oktober løfter sløret for deres nye flagskibskollektion, bliver det telefoner som bliver værd at følge.

Ud fra lækket pressemateriale som netmediet Slashleaks har fået fingrene i, synes både Mate 10 og Mate 10 Pro at blive uhyre velekviperede smartphones.

Designet bliver, som noget nyt for Huawei, IP67-godkendt, hvilket gør at den kan tåle både støv og sprøjt. Selve udseendet går også en spændende udvikling i møde, med en front som næsten udelukkende består af display der går helt ud til kanten.

Bagpå vil finishen veksle mellem en glat metalnagside afbrudt af en stribe med en anden mere ru overflade som giver Mate 10 og Mate 10 Pro et unikt look.

Læs også:  Nye billeder viser Huawei Mate 10, 10 Pro og 10 Lite

Huawei Mate 10 pro
Foto: Slashleaks.com

Hjerne med visioner

Mate 10 serien vil drives frem af den nyudviklede Kirin 970 octa-core processor – en maskine der kommer med en dedikeret enhed til maskinlæring. En indbygget Cat 18 LTE modem vil samtidig åbne op for datahastigheder på 1,2 Gbps – 20 pct. hurtigere end dagens hurtigste smartphones.

Netop maskinlæring vil benyttes i samspil med mobilens funktioner, eksempelvis til simultan tolkning af fremmedsprog eller til at genkende hvilken fotomode er relevant i forhold til motivet.

Kameraet får også en ordentlig overhaling. Her er igen et dobbeltmodul fra Leica, men begge optiker byder på lynhurtig f/1,6 optik – ualmindeligt lysstærkt for en smartphone.
Et kæmpebatteri på 4.000 mAh vil drive løjerne frem – en kæmpemæssig størrelse for klassen.

Hvordan Mate 10 serien endegyldigt vil tage sig ud, og ikke mindst, hvad prisen bliver, får vi at se den 16. oktober, hvor Huawei vil præsentere serien ved et globalt presseevent i Sydtyskland.

Læs også:  Huaweis dyreste smartphone bliver ligeså dyr som iPhone X