Huawei Mate 9 processor testet: slår flere rekorder

Huawei Mate 9 kommer med markedets nyeste topprocessor. Første benchmarks viser, at den kan slå selv de bedste.

Huawei Mate 9 processor testet: slår flere rekorder

Huawei og deres egenudviklede Kirin-processorer har ikke altid kunne måle sig med de allerbedste, når talen kom på rå benchmark-ydelse. Selskabets nyeste Kirin 960 i den nyligt lancerede Mate 9 rokker nu ved den forestilling.

I en duel mellem Mate 9 og Googles Pixel XL med nyeste Snapdragon 821 fra Qualcomm, beviser Huawei, at de ikke bare kan følge med – den kan også overhale rivallerne.

Duellen mellem de to toptelefoner er foretaget af entusiast-sitet XDA-developpers. De to mobiler battler udelukkende på en række populære benchmark-applikationer.

Se også:  HiSilicon Kirin 960: Ny superprocessor fra Huawei

Først det tekniske

Huawei HiSilicon Kirin 960 byder på en ny arkitektur i forhold til forgængeren. Den er fortsat opbygget med en såkaldt 4+4 struktur med fire kerner der tager vare om de tunge opgaver som spil og krævende apps, mens fire strømbesparende kerner tager sig af resten.

I Kirin 960 er de stærkeste kerner dog baseret på ARM’s A73-arkitektur der lover op til 30% højere ydelse end forgængerens A72-arkitektur. Samtidig snurrer processoren en anelse hurtigere end før: op til 2,36 GHz.

På grafikfronten er der også en ny arkitektur at finde. Kirin 960 er først med ’Bifrost’-arkitekturen fra ARM som nu understøtter ’Vulcan’. Med denne har spiludviklere bedre adgang til grafikprocessorens ressourcer, hvilket giver både højere spilydelse og tillader at flere effekter afspilles samtidigt.

Samtidigt råder Kirin 960 over dobbelt så mange regneenheder, antallet af de såkaldte ’shader cores’ går fra 16 til 32.

De mange grafiske forbedringer lagt til sammen gør, at Kirin potentielt kan levere over dobbelt så mange regnekræfter til spil og andre grafiske opgaver.

Mate 9 duellerer med en af markedets stærkeste smartphones: Google Pixel XL

Resultat: Huawei er stærkest

Både Huawei Mate 9 og Google Pixel XL er testede i seks discipliner: GeekBench 4, AnTuTu, Basemark OS II, GFXBench 4.0, PCMark og 3DMark.

Huaweis Mate 9 kommer generelt sejsrigt ud af duellen mod Googles bedste. Her løber Mate 9 fra Googles toptelefon i 3 ud af 6 test (GeekBench, BaseMark og PCMark), to af disciplinerne ender i dødt løb (Antutu og GFXBench) mens en enkel test vindes af Google Pixel XL (3DMark).

Læs også: Huawei lancerer Mate 9 og Mate 9 Porsche design  

Du kan se resultaterne i de forskellige benchmarks herunder:

Huawei Kirin 960 vs snapdragon 821
Foto: XDA-developers.com

Mere nyt om emnet

Siden redaktionen kørte denne historie er der kommet nyt om sagen. mobilsiden fastholdt sit fokus på emnet. 4/11/2016 blev bolden spillet videre med et indlæg om Huawei: Vi vil sælge flere mobiler end Apple – Den finder du her. Den absolut seneste udvikling i sagen kan du følge her.