Huawei vil være verdens største smartphoneproducent

Huawei har store planer for de næste fem år, hvor den kinesiske producent sigter efter at blive den største producent i verden.

Huawei vil være verdens største smartphoneproducent

Mens det samlede antal solgte smartphones falder i disse år, er der stor fremgang hos kinesiske Huawei, der oplevede en stigning i salget på 59 % i forhold til året forinden. Det får Huaweis direktør, Richard Yu, til at fremsætte et noget ambitiøst mål over for avisen Wall Street Journal.

”Vi vil være den største smartphoneproducent i verden. Det er et kapløb, der vil være lang tid undervejs, og vi har tålmodigheden,” lyder det fra direktøren.

Læs også: Huawei boomer i Danmark

Huawei har nemlig som mål at blive verdens største smartphoneproducent inden for de næste fem år med en markedsandel på 25 %. Der er derfor meget at indhente fra Samsung og Apple med henholdsvis 21,4 % og 13,9 % af markedet ifølge IDC, men producenten er allerede godt på vej. For præcis tre år siden havde Huawei en markedsandel på kun 4,3 %, som nu er steget til 8,7 %.

Satser på topmodeller og virtual reality

Vejen til en markedsandel på 25 % er ifølge Yu at satse på segmentet for topmodeller, hvilket den seneste Huawei P9 lavet i samarbejde med den tyske kameraproducent Leica er et bevis på.

“Vores vækst er hovedsageligt kommet fra segmentet i den højere prisklasse. Hvis du vil være den førende producent, er du nødt til at være førende i den højere prisklasse,” tilføjer han.

Læs også: Mobilsalget eksploderer for Huawei

Netop Huaweis samarbejde med Leica er indgået på lang sigt – muligvis også for at forbedre sin brandværdi, der her i Danmark er i stor fremgang. Fremadrettet vil fokus dog også være på noget helt andet – nemlig virtual reality.

Google Daydream
Foto: Google.com

Ny Huawei-topmodel kommer dette efterår

Google har for nyligt udgivet den såkaldte Daydream-standard, som er et stempel til Android-topmodeller, der er kompatible med virtual reality-teknologi. Det dækker over de absolut bedste skærme med mindst mulig forsinkelse, kraftige processorer og de bedste sensorer. Det er dog nogle krav, som de nuværende topmodeller ikke lever op til – inklusiv Huawei P9.

Læs også: Forårets topmodeller vil ikke understøtte Googles VR-standard

Richard Yo afslører derfor, at Huawei er klar med en ny topmodel dette efterår, som vil leve op til de strenge Daydream-krav, så du kan opleve virtual reality i høj kvalitet på farten.

Mere om emnet

Der er sket en del siden vi bragte artiklen. mobilsiden valgte at gå videre med sagen. 31/5/2016 blev sagen bragt videre med historien Sony lancerer Xperia E5: Meget smartphone for pengene – Læs den her. Seneste nyt om temaet kan du finde her.