iPhone 15-serien slår alle salgsrekorder i Kina

Trods pres fra de kinesiske myndigheder brager salget af iPhone 15 afsted med rekordfart og overgår salget af iPhone 14 med 253%.

iPhone 15-serien slår alle salgsrekorder i Kina

Trods konkurrencen fra kinesiske producenter og deres mobiler er det lykkedes iPhone 15-serien at sælge bedre i landet, end det var tilfældet med iPhone 14-serien sidste år.

Salget af Apples nye telefoner startede i sidste uge.

Se også: Test af iPhone 15 Pro

253 % stigning i salget

Ifølge en af landets største onlineforhandlere, JD.com, der er gået sammen med flere end 4.000 forhandlere af Apple-produkter, solgte iPhone 15-serien 253 procent bedre de to første timer efter lanceringen, end iPhone 14 gjorde sidste år.

Det viser, at interessen for de nye iPhones er gigantisk, og til alles overraskelse er bestillingerne fra kunder i områder med dårligere økonomi seksdoblet.

Trods den højere pris lader salget af iPhones til at sprede sig uden for storbyerne i Kina.

Ifølge markedsanalytikere ligger gennemsnitsprisen på de solgte smartphones i Kina over 450 dollars, og den kommer formentlig til at stige de kommende måneder. Det pludselige opsving for iPhone-salget stemmer altså rimelig godt overens med den generelle trend på det kinesiske marked.

Se også: Refurbished iPhone?

Apple presses af de kinesiske myndigheder

Samtidig skal det eksplosive salg af iPhones i Kina også ses i lyset af de udfordringer, som Apple har i landet lige nu, hvor myndighederne forbyder statslige ansatte at bruge iPhones. Det skyldes “den nationale sikkerhed”.

Eksperter er dog enige i, at det nærmere handler om gengældelse mod USA, hvor der blandt andet er forbud mod at bruge netværksudstyr fra Huawei og hvor flere stater har nedlagt forbud mod at statslige ansatte må bruge den populære sociale tjeneste TikTok.

For nu ser det dog ud til, at Apple står for presset fra de kinesiske myndigheder.

De bedste priser på Apple iPhone 15 Pro 128 GB

Opdateret 11/12 2023

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
NordicElectronics
Mindstepris
9.375,-
9.375,-
Nordic-Gamers
Mindstepris
9.499,-
9.499,-
Inphone.dk
Mindstepris
9.599,-
9.599,-

Apple iPhone 15 Pro 128 GB udbydes af 20 udbydere. Du kan spare op til 1.649,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Apple iPhone 15 Pro 128 GB

Sammenlign aktuelle priser hos 20 webshops »