iPhone 16 får ”markant” opgraderede AI-evner

AI-acceleratorenheden Neural Engine i den kommende iPhone 16-serie ventes at få en stor opgradering for at kunne drive Apples kommende AI-funktioner, der kommer i iOS 18.

iPhone 16 får ”markant” opgraderede AI-evner

Den næste generation af A18- og M4-chips fra Apple til kommende iPhones og Mac-computere får en opgraderet version af AI-acceleratorenheden Neural Engine med ”markant” flere kerner. Sådan lyder det fra det taiwanske medie Economic Daily News.

Se også: Den billigste iPhone er brugt, men god som ny

Bedre AI-hardware til nye AI-løsninger i iOS 18

En opgraderet Neural Engine giver en forbedring af ydeevnen, når det kommer til AI og maskinlæring. Det forlyder, at iOS 18 får et væld af nye generative AI-funktioner i Siri, Genveje, Beskeder og Apple Music – noget, der kræver mere potent hardware.

Ved Apples offentliggørelse af det seneste kvartalsregnskab tidligere på måneden oplyste Tim Cook, der er direktør i selskabet, at Apple arbejder på at udvikle generative AI-funktioner, og at han kan afsløre flere detaljer om det ”senere på året”. iOS 18 forventes at blive annonceret ved Apples årlige WWDC-udviklerkonference i juni måned.

Apples kommende A18-chipserie forventes at komme til at sidde i iPhone 16-telefonerne, der kommer i september. Vi har tidligere hørt, at visse generative AI-funktioner kan blive forbeholdt iPhone 16-modellerne. Det kan skyldes, at de får den opgraderede Neural Engine.

Udviklingen af Neural Engines i iPhones:

  • 2-kernet Neural Engine i iPhone 8, iPhone 8 Plus og iPhone X
  • 8-kernet Neural Engine i iPhone XS, iPhone XS Max og iPhone XR
  • 8-kernet Neural Engine i iPhone 11, iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max
  • 16-kernet Neural Engine i alle iPhone 12-modeller
  • 16-kernet Neural Engine i alle iPhone 13-modeller
  • 16-kernet Neural Engine i alle iPhone 14-modeller
  • 16-kernet Neural Engine i alle iPhone 15-modeller

Apple har gennem årene forbedret Neural Engines ydeevne – også i de tilfælde, hvor antallet kerner er forblevet uændret. For eksempel siger Apple, at A17 Pro-chippen i iPhone 15 Pro har en dobbelt så hurtig Neural Engine i forhold til den chip, der sidder i iPhone 14 Pro.

Når det kommer til Mac, har de fleste modeller med Apples egne chips en Neural Engine med 16 kerner. De eneste undtagelser er Mac Studio og Mac Pro, der har Neural Engines med 32 kerner, når de er konfigureret med en M1 Ultra- eller M2 Ultra-chip.

De første Macs med en M4-chip kommer formentlig i slutningen af 2024 eller begyndelsen af 2025.

Læs også: Apple går all-in på AI – disse AI-funktioner vil Apple introducere

Pludseligt boom i AI

Populariteten for generativ AI eksploderede i 2022, efter OpenAI lancerede ChatGPT – en AI-chatbot, der kan svare på spørgsmål og andre prompts.

Google, Microsoft og andre aktører har lanceret lignende chatbots og værktøjer, inklusive visse der automatisk kan generere billeder, svare på indtalte spørgsmål med mere.

I sidste uge introducerede OpenAI en ny, stor satsning i form af Sora, der kan generere utroligt vellignende videoklip ud fra en tekstbaseret prompt.

Apple vil som bekendt også introducere lignende AI-funktioner, men det forlyder, at det bliver med stort fokus på at afvikle algoritmerne lokalt på enhederne. Set i det lys giver det ikke kun mening, men er også højst nødvendigt med en opgraderingen af AI-acceleratorenhederne i Apples enheder.

Læs også: Tim Cook bekræfter store AI-nyheder fra Apple “senere i år”