iPhone 16 Pro kan løse stort problem med kameraet

En avanceret kamerabelægning skal beskytte linsen og give bedre billeder. iPhone 16 og 16 Plus får måske et nydesignet kameramodul til 3D-video.

iPhone 16 Pro kan løse stort problem med kameraet

Ny afsløringer peger på, at Apples iPhone 16 får en meget avanceret belægning på kameralinsen. Det kan være enden på genskær eller såkaldt linsebrydning (lens flare) og forstyrrelser i billederne.

Rygter og lækager om iPhone 16 kommer hele tiden dryppende. De seneste handler om kamera og design på den kommende iPhone 16.

Se også: Tjek priser på brugte iPhones

Kameraer får særlig belægning, der reducerer genskær

Ét læk siger, at iPhone 16 Pro og iPhone 16 Pro Max-modellerne vil få en helt særlig kamerabelægning. Belægningen bliver lavet ved brug af en teknik kaldet aflejring af atomlag eller atomic layer deposition-teknologi (ALD). ALD er en teknologi, hvor belægningen på linsen påføres med ét lag atomer ad gangen. Det skal gøre det muligt opbygge belægningen meget præcist uden at gøre linsen tykkere.

Det kan rent praktisk betyde, at brugene vil opleve færre billedartefakter som genskær og halo (den lysende plet, som kommer i direkte sollys). Det skal også give en bedre beskyttelse af kameralinsen generelt.

Genskær og halo er to problemer, som iPhone-brugere har klaget over i mange, mange år. Og noget lader da også til, at problemet har været meget udtalt på iPhones. At dette problem i iPhone 16 Pro ser ud til at blive enten løst eller afbødet vil derfor være en glædelig nyhed for dem, der ovevejer at skaffe den kommende iPhone-topmodel.

Se også: Test og anmeldelser af iPhones

Nyt design på kameramodulet

Der er også ændringer på vej til Phone 16 og iPhone 16 Plus. Her har ShrimpApplePro delt et opslag på X, som viser billeder af det nye kameramodul. I stedet for at stå diagonalt er kameralinserne placeret oven på hinanden. Dermed vender Apple åbenbart tilbage til et design, der mindre om iPhone 12 fra 2020.

Tanken bag det nye design på kameramodulet er, at det skal gøre det muligt at optage video med en form for 3D-effekt. Men det vil vi se, før vi tror det. Designet på Pro og Pro Max bliver ifølge rygtet ikke ændret og vil stadig bestå af tre kameralinser. Vi forventer, at Apple præsenterer sin nye serie af iPhones til september.

Er du interesseret i at vide, hvad der skal være af hardware og software i mobils kamera for at det kan være godt, så læs vores guide til bedste kameramobil.

Se også: Priser og tilbud på Apple iPhone