iPhone 6s og iPhone 6s Plus får topspecifikationer

Specifikationer på Apples kommende iPhone 6s og 6s Plus begynder at dukke op, som peger på ny hardware i topklasse.

iPhone 6s og iPhone 6s Plus får topspecifikationer

Apple forventes traditionen tro at lancere sin næste generation af iPhone til september – denne gang i form af iPhone 6s og 6s Plus, og med fire måneder til lanceringen begynder de første specifikationer at dukke op. Det skriver GSMArena.

Læs også: Årets Apple-event, WWDC, finder sted 8. juni

Det helt store salgsargument bliver Force Touch-berøringsteknologien, som allerede sidder i Apple Watch-urene og den ultratynde Macbook-computer. Med Force Touch registreres der hvor hårdt, du presser på overfladen (her skærmen), og deraf kan forskellige typer af handlinger i styresystemet udføres.

Der er dog spekulationer om, hvorvidt det kun er iPhone 6s Plus eller om også den normale 6s får denne nytænkende funktion implementeret i skærmpanelet.

Beholder samme skærmstørrelse

De to kommende iPhone-modeller ændrer ikke størrelse denne gang, lyder rygterne. Du får altså samme skærme på henholdsvis 4,7″ og 5,5″ at råde over, men der kan til gengæld komme en anden belægning på den større 6s Plus.

Læs også: Apple vil lancere 3 nye iPhones denne sommer

Som minimum kan du forvente Ion-X-beskyttelse oven på dem begge, men muligvis det næsthårdeste materiale, safirglas, i Plus-varianten. Der kan dog være leveringsproblemer, der står i vejen for dette, lyder det.

A8 processor
Hvis rygtet taler sandt, finder efterfølgeren til denne processor vej til de nye iPhones.

Ny A9-processor og 2 GB RAM

Specifikationerne bliver, ikke overraskende, opgraderet til det seneste nye, som Apple har at byde på. Her er processoren ikke nogen undtagelse, hvor Apple vil gøre brug af den næste i rækken, som er A9-processoren.

I de nuværende iPhone 6 og 6 Plus er der 1 GB RAM at finde, men det vil i de begge kommende modeller blive skruet op til det dobbelte – 2 GB, så du kan holde flere apps og krævende processor åbent på samme tid.

iPad kamera

Skruer op for kameraopløsningen

Siden den nu 3,5 år gamle iPhone 4s har Apple gjort brug af et kamera på 8 MP – godt nok med løbende forbedrede sensorer, men nu forlyder det, at antallet af megapixels ryger godt og grundigt op i vejet.

Der vil ifølge rygtet være 12 MP at finde i de to 6s-modeller for første gang i Apples historie, som skruer gevaldigt op for detaljegraden.

Forventer 80-90 millioner solgte eksemplarer

Når produktionen af de to næste iPhones sættes i gang i slutningen af august måned, bliver det med svimlende 80-90 millioner eksemplarer i vente.

Læs også: Næste iPhone kan få 2 linser

I slutningen af marts forlød det, at iPhone 6C også vil være en del af årets iPhone-sortiment. Om det viser sig at være tilfældet, vil vise sig hen over de kommende måneder, hvor rygterne intensiveres. Rygter er som bekendt rygter og skal derfor tages med et gran salt.

Mere nyt om emnet

Siden redaktionen kørte denne fortælling er der kommet nyt i sagen. mobilsiden holdt fast i sin interesse i tematikken. Allerede d. 28/4/2015 publicerede vi en opfølgning med sagen; Apple-rekord: Sælger 61 mio. iPhones i 1. kvartal – Artiklen kan du læse her her. Se også de seneste nyheder om emnet her.