iPhone 6S Plus, Nexus 6P og Lumia 950 XL: Hvilken er hurtigst?

iPhone 6S Plus med iOS, Nexus 6P med Android og Microsoft Lumia 950 XL med Windows 10 Mobile er sat over for hinanden i en hastighedstest.

iPhone 6S Plus, Nexus 6P og Lumia 950 XL: Hvilken er hurtigst?

Hvordan klarer de tre seneste topmodeller inden for hvert styresystem sig over for hinanden? Det har YouTube-kanalen, PhoneBuff, sat sig for at finde ud af.

I en video sættes Apples iPhone 6S Plus med iOS 9, Googles og Huaweis Nexus 6P med Android 6.0 Marshmallow og Microsofts Lumia 950 XL med Windows 10 Mobile over for hinanden for at se, hvordan de klarer sig i nogle af de vigtigste opgaver: Hastighed og multitasking.

Helt konkret køres de tre topmodeller igennem 11 forskellige apps på tid – ikke bare én, men to gange. Testen undersøger derfor dels hvor hurtige processorerne er til at indlæse indholdet, som tæller alt fra kamera, galleri, hjemmesider og spil som Temple Run, og dels testes styresystemernes evne til at holde de mange apps og spil åbne i hukommelsen, når de åbnes endnu en gang.

Læs også: iPhone 6s slår Android-konkurrenterne i hastighedstest

Den topmodel, der slutter testen på kortest tid, er vinderen – og det er Apple med iPhone 6S Plus, der stikker fra de to andre konkurrenter. Apples veloptimerede A9-processor trods kun to kerner over for den ottekernede Snapdragon 810 kræver kun få sekunders indlæsning af de tunge spil, hvor Googles og Microsofts topmodel taber dyrbare sekunder.

Apple stikker især fra de to andre i anden omgang, hvor apps og spil åbner uden tøven. Her må enkelte apps og spil genindlæse hos konkurrenterne, og det koster tid. Derfor ender iPhone 6S Plus faktisk med at slutte begge omgange efter 1 minut og 23 sekunder samtidig med, at Lumia 950 XL slutter sin første omgang, hvilket Nexus 6P gør 6 sekunder hurtigere.

iPhone 6S Plus slår konkurrenterne med længder

Til slut ender hastighedstesten altså med, at iPhone 6 Plus vinder stort efter 1 minut og 23 sekunder efterfulgt af Nexus 6P med 2 minutter og 4 sekunder, mens Lumia 950 XL må tage til takke med en tredjeplads efter at have gennemført opgaverne på 2 minutter og 10 sekunder.

Ud over den øjensynligt meget optimerede A9-processorer kan der selvfølgelig også være andre faktorer, der spiller ind på resultatet i en uvidenskabelig test som denne, eksempelvis mængden af pixels, der næsten dobbelt så høj i Nexus 6P og Lumia 950 XL.

Læs også: Galaxy S6 og iPhone 6 i kogende vand: Hvilken er bedst?

Man bør også have in mente, at han manuelt skal klikke på hver enkelt app, hvilket kan føre til uregelmæssigheder. Manden bag YouTube-kanalen, David, må dog siges at være godt trænet i netop dette, da han står bag et utal af videoer, hvor smartphones bliver sat på samme prøve.

Hvad tænker du om resultatet? Viser det samme billede af de tre styresystemeres og smartphones’ hastigheder, som du kan gekende? Tag gerne del i debatten nedenfor.

Videre om emnet

Interessen for temaet fortsatte. mobilsiden gik videre med historien. 23/12/2015 publicerede redaktionen nyheden Mobilsiden kårer: Årets smartwatch – Den videre beretning kan læses her. Vi har fastholdt interessen for emnet. Læs de sidste nyheder om Smartphone..