iPhone 7 laver mystisk hvislelyd under belastning

Flere ejere af iPhone 7 beretter om, at den laver en mystisk hvislen fra processoren, når den kommer under hårdt arbejde.

iPhone 7 laver mystisk hvislelyd under belastning

Om end der næppe er tale om et problem i samme liga som bendgate, kan et problem med den nye iPhone 7 og iPhone 7 Plus være under opsejling.

Flere og flere brugere melder nemlig om et problem, der går på, at de to nye telefoner har en tendens til at lave en hvislelyd under brug af telefonen.

Den første til at melde om problemet er brugeren Stephen Hackett, der står bag hjemmesiden 512pixels. I et tweet deler han denne 13 sekunder lange YouTube-video, hvor man kan høre en tydelig hvislen fra hans iPhone 7 Plus.

Også Darrell Etherington, der skriver for hjemmesiden TechCrunch, kan på Twitter berette om samme problem med hans spritnye iPhone 7. Ifølge flere brugere skulle lyden minde lidt om en blæser i en bærbar computer, der drøner af sted, men naturligvis meget lavere. I iPhone 7 og iPhone 7 er der selvfølgelig ikke plads til en blæser, så lyden menes i stedet at komme fra den nye A10 Fusion-processor i telefonerne.

Læs også: iPhone 7 klarer droptest bedre end iPhone 6s

Hvislelyden viser sig nemlig så snart iPhone 7 eller iPhone 7 kommer under belastning, f.eks. ved at åbning af en app. Den kommer desuden fra bagsidens øverste område, hvor processoren gemmer sig. Det mest oplagte ville være, at der var støj fra højttalerne, men det er ikke tilfældet, da de befinder sig i den helt anden ende af telefonen.

Stephen Hackett, der optog den korte video, kontaktede Apple Care omkring problemet, og Apple gik straks i gang med at ombytte telefonen, selv om der dog ikke er en ny model klar endnu til ombytning. Det kan altså tyde på, at der er tale om en defekt på en lille procentdel af de producerede iPhones, men det er endnu et problem, der mangler at blive undersøgt til bunds.

Den populære YouTube-bruger Unbox Therapy har også efter et væld af Twitter-forespørgsler testet, om der er noget om snakken – og ganske rigtigt. Hans iPhone 7 laver også denne mystiske lyd. I de tre nedenstående videoer kan du høre den mystiske lyd fra de to nye iPhones.

Seneste tilføjelse til sagen

Meget er sket siden vi kørte artiklen. mobilsiden kunne ikke slippe historien. 19/9/2016 publicerede redaktionen artiklen om iPhone 7 klarer droptest bedre end iPhone 6s – Du kan læse den her. Tjek de seneste nyheder om temaet her.