iPhone, Apple Watch og MacBook Pro bliver betydeligt tyndere

I sidste måned afslørede Apple den nye M4 iPad Pro - selskabets tyndeste produkt nogensinde med en tykkelse på blot 5,1 millimeter. Nu skal Apples øvrige produkter også på slankekur.

iPhone, Apple Watch og MacBook Pro bliver betydeligt tyndere

I sidste måned annoncerede Apple den ny iPad Pro med en tykkelse på blot 5,1 millimeter. Det er Apples tyndeste produkt nogensinde, men vi har måske kun set begyndelsen, hvad tynde Apple-produkter angår.

Apple har nemlig planer om at give resten af sit produktsortiment en lignende behandling og gøre iPhone, Apple Watch og MacBook Pro betydeligt tyndere, lyder nyt rygte.

Se også: Den billigste iPhone er brugt, men god som ny

Apple-enheder skal være de tyndeste af alle

Det er Apple-kenderen og journalist på Bloomberg Mark Gurman, som i sit seneste nyhedsbrev beretter, at den nye iPad Pro er “begyndelsen på en ny klasse af Apple-enheder”, hvor målet er, at disse produkter skal være “de tyndeste og letteste produkter i deres kategorier”.

Mark Gurman bekræfter tidligere oplysninger fra The Information og siger, at iPhone 17-serien vil omfatte en ny model med et helt nyt design, der er betydeligt tyndere end de nuværende iPhone-designs.

iPhones er i forvejen ret tynde, men gennem de seneste år er de gradvist blevet tykkere for at gøre plads til større batterier. Det bør derfor være en smal sag for Apple at lave tyndere telefoner, hvis opskriften blot bliver at skrumpe batterierne. Vi håber dog på, at den hemmelige ingrediens er ny batteriteknologi, så batteritiden bevares, selv om telefonerne bliver tyndere.

Læs også: Derfor får din ældre iPhone ikke Apple Intelligence

Ny klasse af tynde Apple-produkter

Mark Gurman bemærker også, at Apple arbejder på nye versioner af MacBook Pro og iPad Pro, der er tyndere end den nuværende generations design:

“Jeg får at vide, at Apple nu fokuserer på at udvikle en betydeligt tyndere telefon i tide til iPhone 17-linjen i 2025. De arbejder også på at gøre MacBook Pro og Apple Watch tyndere. Planen er, at den nyeste iPad Pro skal være begyndelsen på en ny klasse af Apple-enheder, der skal være de tyndeste og letteste produkter i deres kategorier på tværs af hele tech-industrien.”.

MacBook Pro blev især tykkere og tungere med sit seneste redesign i 2021. Dette redesign svarede til MacBook Pros overgang til Apple Silicon samt genintroduktionen af savnede porte som MagSafe, HDMI og en SD-kortholder.

Mark Gurman har tidligere rapporteret om den såkaldte ‘Apple Watch X’-fornyelse, som menes at være den “hidtil største overhaling” af designet på Apple Watch.

Der er intet nyt om, hvornår de tyndere versioner af MacBook Pro og Apple Watch kommer på markedet. Det vigtigste er dog, at iPad Pro med M4-chip tilsyneladende er starten på den næste generation af Apples designsprog.

Se også: Ny iPad Pro: Stor OLED-skærm og pris op til 25.000 kr.

Er SÅ tynde enheder overhovedet en god idé?

Vi kan godt have vores tvivl om, hvorvidt at det er en god idé, at Apple laver deres produkter så tynde, som det forlyder. Det kan give dårligere batteritid, varmere enheder og i det hele taget en generel forringelse af brugeroplevelsen, da der bliver mangel på plads til essentielle komponenter.

At skabe tyndere produkter virker mest som et forsøg på at vise, at man kan, og ikke fordi forbrugerne efterspørger det. Lang batteritid er konsekvent det største ønske hos forbrugerne, så hvis Apple forringer den kvalitet i iPhones ved at jagte tyndere design, virker det til at gå imod, hvad kunderne efterspørger. Men omvendt sælger et lækkert design formentlig også godt.

Én ting er helt sikkert: Der sker meget nyt hos Apple for tiden. Senest lancerede Apple iOS 18 med den banebrydende nye kunstige intelligens, som går under navnet ”Apple Intelligence”.

Læs også: Disse nye funktioner kommer først i iOS 18.1 eller senere