Disse nye funktioner kommer først i iOS 18.1 eller senere

Ved WWDC 2024 introducerede Apple en masse forbedringer, der kommer til efteråret i iOS 18, men flere funktioner må du vente på, indtil iOS 18.1 eller senere versioner kommer.

Disse nye funktioner kommer først i iOS 18.1 eller senere

Ved WWDC-udviklerkonferencen fremviste Apple en lang række nye funktioner i iOS 18, men også flere funktioner, der ikke kommer til efteråret.

Umiddelbart efter præsentationen var det dog uklart, hvad der kom i iOS 18, og hvad der kommer i iOS 18.1 eller senere opdateringer – måske endda først i 2025.

Læs også: Apple Intelligence: Her er Apples længe ventede AI-funktioner i iOS 18

Disse funktioner kommer først i iOS 18.1 eller senere

Efterhånden som de første brugere har prøvet kræfter med det nye iOS 18 – hvis man vel at mærke vil betale 99 dollar om året for at være registreret som udvikler – er vi blevet klogere på, hvilke nye funktioner du må vente på, indtil iOS 18.1 eller senere opdateringer ruller ud.

Følgende funktioner kommer først i iOS 18.1 eller senere versioner:

Siri holder øje skærmindholdet og kan lave handlinger i apps

Apple Intelligence kommer til efteråret med en ny Siri-grænseflade og udvalgte nye funktioner, men nogle af de mest kraftfulde Siri-opgraderinger vil blive tilføjet i løbet af det kommende år.

Nye evner i stemmeassistenten Siri, der kommer senere, omfatter bevidsthed på skærmen om, hvad du laver på et givet tidspunkt, så du for eksempel kan sige “brug dette som deres kontaktbillede”. Straks vil Siri forstå konteksten og udføre handlingen i overensstemmelse hermed.

På samme måde vil Siris dybere viden om funktioner i appen og evnen til eksempelvis at afspille den podcast, som din bedre halvdel har sendt dig, først komme på et tidspunkt i det kommende år.

Opgraderinger af Apple Mail

Apple har store opdateringer på vej til populære apps som Noter og Beskeder dette efterår. En anden central app, der får nogle gode opgraderinger, er Mail med nye funktioner som automatisk kategorisering af beskeder i din indbakke. I modsætning til de andre apps kommer forbedringerne af Mail dog først senere på året.

Nye emojis

Kompatible enheder vil kunne oprette brugerdefinerede emojis (Apple kalder dem Genmoji), når iOS 18 lanceres til efteråret. Men hvert år tilføjes der et sæt nye indbyggede emojis til iOS, og dette års tilføjelser blev for nylig vist frem, men de kommer ikke til dine enheder før senere i 2024 eller tidligt i 2025.

Forbedrede versioner af Apple Intelligence

Den største nyhed ved WWDC i år er Apple Intelligence. Mens de centrale Apple Intelligence-funktioner forventes at komme til efteråret som en del af iOS 18 og mere, er det vigtigt at pointere, at Apple betegner denne første AI-udgivelse som en betafunktion. Så forvent, at problemer og uoverensstemmelser bliver løst i ugerne og månederne efter efterårets udgivelse.

Træk og slip fra din iPhone til Mac og omvendt

En af hovedfunktionerne i macOS Sequoia er muligheden for at spejle din iPhone på din Mac og interagere med den der. Men én funktion af denne nye mulighed kommer først senere: muligheden for problemfrit at trække og slippe filer og fotos mellem dine to enheder.

Når den kommer, vil denne funktion være en endnu hurtigere måde at overføre filer på end AirDrop, men vi bliver nødt til at vente lidt endnu.

Forbedringer af Home-appen

Home-appen i iOS 18 får nogle fine opgraderinger, men de fleste af dem kommer først senere. De to vigtigste funktioner, der kommer senere på året, er understøttelse af tilføjelse af robotstøvsugere som kompatible enheder og muligheden for at se dit elforbrug i hjemmet i appen.

Se også: Bedste pris på brugt iPhone 15 finder du her

Funktioner, der kommer i visionOS 2.1 eller 2.2

visionOS er fortsat et ret nyt styresystem til Vision Pro-headsettet, så det er ikke så underligt, at nogle funktioner stadig lader vente på sig. Her er  nogle af de bedste visionOS 2-funktioner, som først kommer senere på året.

Opgraderet Mac Virtual Display

Mac Virtual Display er en fanfavorit og bliver bedre med muligheden for at få en Ultrawide-visning, der svarer til at have to 4K-skærme side om side.

Multiview

Sportsfans vil kunne se op til fem forskellige kampe på samme tid ved hjælp af Apple TV-appen, hver med deres egen dedikerede visning.

Rumlig videoredigering

Dette er delvist en macOS-funktion, men muligheden for at importere din rumlige videoer til Mac’en, redigere den der i Final Cut Pro og eksportere den tilbage til din Vision Pro kommer først i slutningen af 2024.

Læs også: Apple introducerer iOS 18: Her er alle nyhederne