iPhones kan få OLED-skærmteknologien i 2018

Apple kan i kommende iPhones skifte den nuværende LCD-skærmteknologi ud til fordel for den - i manges øjne - bedre OLED-teknologi, men ikke før 2018.

iPhones kan få OLED-skærmteknologien i 2018

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

OLED-skærmteknologien, som både Samsung og LG udvikler på og producerer i stor stil, kan finde vej til Apples iPhone en gang i fremtiden.

Avisen The Korea Times kan nemlig berette om stor interesse fra både Samsung og LG om at levere skærmpaneler af OLED-teknologien til Apple.

“Samsung Display har for nyligt genoptaget forhandlinger med Apple om at levere dets mindre OLED-skærme til de næste iPhones, som lanceres om nogle få år, hvilket jeg tror er omkring 2018”, udtaler en højtstående leder fra avisen The Korea Times.

Læs også: Motorola lover: Ny skærmteknologi er umulig at ødelægge

Situationen er dog den, at Apple fortsat ønsker at gøre brug af den eksisterende LCD-skærmteknologi, da den største fordel ved LCD er de lave omkostninger, der er ved produktionen af disse. Apple er nemlig opsat på at presse produktionsomkostningerne helt i bund – noget som både er dokumenteret med Apple Watch og iPhone 6s.

”På trods af de nuværende fordele, som LCD har, har skærmindustrien, hvor Korea længe har været førende, brug for ny fremgang for at vokse yderligere,” siger en ansat fra en producent bag materialer til skærmteknologier og hentyder til, at OLED er fremtiden – også for Apple.

Læs også: LG satser stort på OLED-skærme med kæmpeinvestering

Den velinformerede Apple-analytiker, Ming-Chi Kuo, udtalte for blot to uger siden, at han heller ikke mener, at Apple vil gøre brug af OLED-skærmteknologien før 2018, og derfor skal du altså ikke regne med at se OLED-skærme i den næste iPhone 7.

OLED-skærmteknologien adskiller sig fra LCD ved at have en utrolig høj konstrast og meget mættede farver, hvor sort er kulsurt. Det skyldes, at de enkelte pixels kan slukkes, når de ikke skal vise noget indhold, og derfor får du helt sorte farver samtidig med, at skærmpanelet er yderst strømbesparende. En anden stor forskel ved OLED er, at de er utroligt tynde og bøjelige, så de blandt andet kan bruges i kurvede fjernsyn og skøre, fremtidige koncepter.

Seneste nyt om Mobiltelefoner