Kan Samsung Galaxy Z Fold 3 blive et gennembrud for foldbare telefoner?

Samsung Galaxy Z Fold 3 har hardwaren og softwaren til at kunne blive mainstream - et helt afgørende punkt bliver dog et bump på vejen for Samsung.

Kan Samsung Galaxy Z Fold 3 blive et gennembrud for foldbare telefoner?

Ind til nu har det været svært rigtig at anbefale køb af foldbare telefoner, også Samsungs Galaxy Fold-telefoner. De har ganske enkelt været for skrøbelige og for dyre og uden nævneværdige fordele i dagligdags brug for langt de fleste. Det kan måske ændre sig med Galaxy Fold 3, som Samsung netop har lanceret. Samsung har i hvert fald selv forventninger til, at Z Fold 3 kan nå ud til et mainstream-publikum.

Herunder kan du se dagsaktuelle priser på den nye telefon:

De bedste priser på Samsung Galaxy Z Fold 3 256 GB

Opdateret 19/10 2021

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
bluecity
Mindstepris
12.999,-
12.999,-
3 Mobil
Mindstepris
13.320,-
13.320,-
CineMagic A/S
Mindstepris
13.722,-
13.722,-

Samsung Galaxy Z Fold 3 256 GB udbydes af 25 udbydere. Du kan spare op til 2.916,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Samsung Galaxy Z Fold 3 256 GB

Sammenlign aktuelle priser hos 25 webshops »

Samsung Galaxy Z Fold 3 blive et gennembrud

Mere handy og robust

For det første er den tyndere, smallere og lettere. Det i sig selv er vigtigt, hvis man skal lokke køberne væk fra at bruge deres penge på en mindre og mere handy telefon. Den er naturligvis stadig stor qua sit format og design, men den føles bestemt ikke så klodset som forgængeren. Ens bukselomme må dog ikke være alt for stram, hvis den skal være rar at gå med i lommen.

Galaxy Z Fold 3 er vandtæt og bygget med det nye Armor Aluminium, det stærkeste aluminium, der nogensinde har været brugt i en smartphone. Sammen med Corning Gorilla Glass Victus beskytter det telefonen mod ridser og fald. Derudover har Galaxy Z Fold 3 en ny beskyttelsesfilm lavet af stretchy PET samt optimerede skærmlag, der resulterer i en 80 % mere holdbar skærm i forhold til tidligere enheder.

galaxy z fold 3

Flere apps optimeret til skærmen

App-visning er også forbedret på den nye telefon. Samsung har arbejdet tæt sammen med Microsoft og Google blandt andet om at optimere deres mange forskellige apps til visning på den store skærm. Derudover skulle de top 100 mest populære apps på globalt plan enten være eller meget snart blive optimeret til korrekt visning på skærmen.

Det er også et vigtigt skridt, hvis man vil have flere købere af telefonen. Forbrugerne skal ganske enkelt have indtryk af en premium-oplevelse med en telefon i denne prisklasse.

Se også: Find de bedste priser på Samsung telefoner

Mere praktisk med S-Pen stylus

Fold 3 understøtter også S-Pen stylus. Det er en særlig variant af S-Pen, som man selv skal købe for 399 kroner.

Den giver en langt bedre mulighed for at udnytte den store skærm og den kraftfulde processor til mere effektiv redigering af dokumenter, billeder og videoer samt til tegninger og skitser for eksempel.

Se også: Test af Galaxy Fold telefoner

Ingen notch – kamera under skærmen

Man siger, at de små detaljer kan være afgørende for helhedsoplevelsen. Derfor er det dejligt, at den trælse notch, der sidder på mange telefoner, er væk på Fold 3.

I stedet sidder der et usynligt kamera under skærmen, der skal bruges til videoopkald og face unlock. Kameraet kan ses, når det bruges til at låse op med for eksempel, men ser man film eller gamer eller bare bruger telefonen helt som man plejer, så bliver man ikke irriteret over den øjebæ, som en notch er.

Se også: Priser på foldbare telefoner

Prøv den gratis i 30 dage

Prisen på Samsung Galaxy Z Fold 3 starter fra 14.199 kroner. Det vil stadig være et stort bump på vejen for mange købere. Samsung har dog introduceret et nyt koncept sammen med YouSee, nemlig Try and buy. Det betyder, at du kan prøve telefonen i 30 dage. Er den ikke noget for dig, så kan du levere den tilbage kvit og frit.

Det er godt set af Samsung med den mulighed. Mange vil ganske enkelt ikke betale så meget for en mobil med mindre de er sikre på, at konceptet vil fungere godt for dem.

Er Z fold 3 så det afgørende gennembrud for foldbare-telefoner?

Hardware- og software-mæssigt er Galaxy Z Fold 3 der, hvor den skal være. Næsten. Batteriet på 4.400 mAh er lige til den svage sige og det er lidt øv, at S-Pen ikke følger med som standard.

Der er bare stadig det med prisen. Over 14.000 kroner for en mobil – det er langt de færreste, der er friske på at finde så mange penge frem til sådan et køb. Prisen skal længere ned, inden vi for alvor kan tale om, at det kan blive et mainstream-produkt.

Se også: Nyheder om foldbare telefoner