Lenovo opkøber Motorola for langt mindre end hvad Google betalte

Helt uforventet har søgiganten Google nu solgt den amerikanske mobilproducent til Lenovo, men beholder dog de fleste patenter.

Lenovo opkøber Motorola for langt mindre end hvad Google betalte

Helt ud af den blå luft oplyser Googles nu i en pressemeddelelse, at søgegigaten har underskrevet en aftale, om at sælge Motorola til Lenovo for 2.91 milliarder dollars. Det skriver Google via Engadget.

Tilsyneladende virker det til, at Lenovo har gjort en god handel, eftersom at Google tidligere betalte 12.5 millarder dollars for den haltende mobilproducent. Efter deres tidligere opkøbt af IBMs PC-forretning i 2005 har kinesiske Lenovo kunne bryste sig af at være verdens største PC-producent, og noget tyder altså på, at de også vil sætte deres præg på mobilmarkedet. 

“Erhvervelsen af sådan et ikonisk mærke, innovativ produktportefølje og det dygtige globale team, vil straks gøre Lenovo en stærk global konkurrent i smartphones. Vi vil straks få mulighed for at blive en stærk global spiller på det hurtigt voksende mobile rum,” siger Yang Yuanqing, der er bestyrelsesformand og administrerende direktør for Lenovo. 

Opkøbet af Motorola har heller ikke været lukrativt for søgegiganten, der tilsyneladende mener, at salget af Motorola er den bedste løsning for Google.

“Lenovo har den ekspertise og baggrund der skal til, for at gøre Motorola Mobility til en større spiller inden for Androids økosystem. Dette skridt vil også gøre det muligt for Google, at afsætte al vores energi på at udvikle innovation i Androids økosystem, til gavn for smartphone-brugere overalt,” siger Larry Page, adm. direktør, Google.

Søgegiganten beholder desuden de 17.000 patenter, der også var den primære grund til opkøbet af Motorola. Salget giver Google 660 millioner dollars i kontanter og 750 millioner dollars i Lenovo-aktier. Resterende vil blive betalt over de kommende tre år.

Larry Page oplyser desuden i et blog-indlæg, at aftalen mangler de endelige godkendelser fra både USA og Kina, hvilket desuden kan tage en del tid. Så indtil videre er alt som det plejer.

Kilde: Google via Engadget