LG lancerer V60 ThinQ med 5G og Dual Screen

LG er klar med topmodellen V60 ThinQ 5G, som er tredje mobil fra producenten, hvor du kan montere en ekstra skærm som et flipcover.

LG lancerer V60 ThinQ med 5G og Dual Screen

LG har ikke en foldbar smartphone på markedet ligesom Galazy Z Flip og Motorola Razr – endnu. I stedet satser LG indtil videre på klassiske smartphones, hvor du kan montere et flipcover, hvor der er monteret en ekstra skærm.

Nu er LG klar med tredje smartphone, hvor der kan monteres en såkaldt Dual Screen. Flagskibet hedder noget så mundret som V60 ThinQ 5G og er efterfølgeren til sidste års V50 ThinQ 5G.

LG V60 ThinQ 5G byder både på opgraderinger og nedgraderinger sidste sidste års topmodel, så lad os kigge nærmere på, hvad LG har at byde på.

Læs også: LGs nyeste OLED-TV bliver bedre til gaming

Velkendt design, men skærm med lavere opløsning

Designmæssigt er der ikke meget nyt at berette om siden sidste års topmodel. V60 ThinQ 5G har en aluminiumsramme og en bagside af Gorilla Glass 6, og kamerahuset ligner også sig selv. Det er aflangt, og kameraerne er placeret horisontalt side om side.

Skærmen i V60 ThinQ 5G er blevet en anelse størrelse – fra 6,4” til 6,8”, og skærmen er stadig af P-OLED-typen. Til gengæld er skærmopløsningen gået den forkerte vej. Forgængerens skærm havde en opløsning på 1.440 x 3.120 pixels, og i V60 ThinQ 5G er opløsningen reduceret til 1.080 x 2.460 pixels.

Tredobbelt kamera med 8K-optagelse

Forgængeren havde også to selfiekameraer. Nu er LG gået tilbage til ”kun” et enkelt frontkamera på 10 megapixel og med en blænde på f/1,9.

Også på bagsiden er der sket ting og sager siden forgængeren V50 ThinQ 5G. Nu består setuppet i V60 ThinQ 5G af følgende sensorer:

  • 64 megapixel sensor med en blænde på f/1,8, Dual pixel PDAF og optisk billedstabilisering
  • 13 megapixel sensor med vidvinkelobjektiv og en blænde på f/1,9
  • 0,3 megapixel dybdesensor med en blænde på f/1,4

LG oplyser, at det er muligt at optage video i 8K-opløsning (7.680 × 4.320 pixels) ligesom på flere af konkurrenterne. Derudover er topmodellen udstyret med fire helt nye mikrofoner, som skulle give en utrolig god lydkvalitet, men som også gør det muligt at optage retningsbestemt lyd.

Apropos lyd: LG holder fortsat fast i 3,5 mm lydudgangen, så du kan tilslutte ældre lydudstyr uden brug af adaptere. Også 32-bit Hi-Fi Quad DAC er fortsat at finde, så du er garanteret god lydkvalitet. Det kunne mange andre producenter lære noget af.

Læs også: Huawei lancerer P40 lite i Spanien – uden adgang til Google-apps

Foto: Qualcomm

Understøtter 5G

LG var en af de første med en 5G-mobil, da producenten lancerede V50 ThinQ 5G sidste forår, så det er ikke ligefrem nyt territorium for producenten. Derfor er der selvfølgelig også understøttelse af 5G i V60 ThinQ 5G, som navnet også antyder.

5G-modemmet understøtter frekvenser under 6 GHz (også ofte kaldet sub-6 GHz). Nærmere bestemt virker telefonen på båndene N25 (1900 MHz), N2 (1900 MHz), N41 (2500 MHz), N66 (1700 MHz) og N71 (600 MHz). Disse frekvenser giver en bredere 5G-dækning med en højere kapacitet, lavere forsinkelse og højere hastigheder end 4G – men du vil ikke opleve de voldsomt høje hastigheder på for eksempel 1 Gbit/s, som ses med 5G mmWave-netværk med meget høje frekvenser.

5G-modemmet spiller sammen med den Snapdragon 865-processoren, som har 1 Kryo 585-kerne på op til 2,84 GHz, 3 Kryo 585-kerner på op til 2,42 GHz og 4 Kryo 585-kerner på op til 1,8 GHz. Derudover er den også udstyret med Qualcomms Adreno 650-grafikchip. Med andre ord: Der mangler ikke regnekraft i V60 ThinQ 5G.

Af lagerplads finder du desuden 128 GB sammen med 8 GB RAM.

Læs også: Qualcomms nye 5G-modem er lynhurtigt og strømbesparende

Monsterstort batteri

5G er lidt af en strømsluger, og det samme er den ekstra skærm, som man kan koble på LG V60 ThinQ 5G. Derfor er der brug for et batteri af en fornuftig størrelse, og der skuffer LG ikke. De har nemlig fundet plads til et batteri med en kapacitet på 5.000 mAh. Ifølge LG skulle batteriet give 30 % længere batteritid end batteriet i LG G8X, som er på 4.000 mAh.

Batteriet understøtter hurtigopladning med Qualcomm Quick Charge 4.0+, men hvor hurtigt det nærmere bestemt kan oplade, har LG endnu ikke oplyst.

Foto: LG

LG Dual Screen

LG gør et stort nummer ud af det officielle stykke tilbehør kaldet LG Dual Screen. Det ligner mest af alt et flipcover, som du monterer på bagsiden af telefonen. Den anden side af coveret – selve flip-delen – består dog af en ekstra skærm, som er helt identisk med den, der sidder i selve telefonen. Når du åbner flip-coveret, har du altså to skærme side om side, som giver dobbelt skærmplads og helt nye muligheder for multitasking.

Læs også: LG vil fremvise telefon med to skærme til IFA

LG V60 ThinQ 5G: Pris og tilgængelig i Danmark

Forvent ikke, at LG officielt lancerer V60 ThinQ 5G i Danmark. LG sælger nemlig ikke længere telefoner i Norden. Dog er det ret sandsynligt, at andre forhandlere importerer telefonen og sælger den herhjemme. Det ses blandt andet med V40 ThinQ, som sælges i stor stil herhjemme, selv om LG ikke officielt fører den i Danmark.

LG oplyser, at V60 ThinQ 50 bliver lanceret i løbet af foråret, og at Dual Screen-flipcoveret kan købes via flere af de amerikanske teleselskaber inden for et par uger. Prisen er endnu uvist. Til sammenligning startede danske forhandlere med at sælge V40 ThinQ for 6.499 kroner, så forvent som minimum denne pris og lad dig ikke overraske, hvis prisen på V60 ThinQ 5G ender med at blive noget højere.