Huawei lancerer P40 lite i Spanien – uden adgang til Google-apps

Huawei har allerede nu løftet sløret for første mobil i P40-serien: En prisvenlig P40 lite. Der er tale om en rebrandet Huawei nova 6 SE, men modsat tidligere rebrandede mobiler fra Huawei kommer P40 lite ikke med Googles apps og tjenester.

Huawei lancerer P40 lite i Spanien – uden adgang til Google-apps

Huawei har netop præsenteret en ny smartphone i Spanien: P40 lite. Helt ny er den faktisk ikke alligevel, for der er nemlig tale om en rebranded udgave af modellen nova 6 SE, som den kinesiske producent har solgt i hjemlandet Kina, og modellen Huawei nova 7i, som er solgt i Malaysia – begge fra december 2019.

Ikke desto mindre er der dog tale om en spændende mobil, som byder på fornuftig hardware til en god pris.

Huawei P40 lite har en 6,4” IPS-skærm med en opløsning på 1.080 x 2.310 pixels. 90,6 % af fronten skulle være dækket af skærm, bl.a. takket være frontkameraet, som er indbygget direkte i skærmens venstre hjørne. Da P40 lite er en skrabet model af de kommende P40-smartphones fra Huawei, er der også sparet nogle steder. For eksempel er der ikke en fingeraftrykslæser indbygget i skærmen. I stedet må du nøjes med en fingeraftrykslæser i højre side, som også fungerer som tænd/sluk-knap.

Designmæssigt ser P40 lite ud til at bestå af en plastikramme, hvilket også gælder for bagsiden. Det er altså ikke en telefon i en lækker byggekvalitet, men det afspejler sig også i den lave pris.

Mekanikken består af en HiSilicon Kirin 810-processor med 2 Cortex-A76-kerner, der kører med en hastighed på op til 2,27 GHz, og 6 Cortex-A55-kerner med en hastighed på op til 1,88 GHz. Dertil finder du 6 GB RAM og 128 GB lagerplads, som kan udvides med op til 256 GB ekstra lagerplads via Nano Memory.

Batteriet har en kapacitet på fornuftige 4.200 mAh, som understøtter hurtigopladning med en strømstyrke på op til 40 watt.

Se også: Find priser på Huawei-telefoner

Foto: Viatea.es

Hele fire bagkameraer

Huawei P40 lite har et kamerasetup bestående af fire sensorer:

  • 48 megapixel sensor med en blænde på f/1,8
  • 8 megapixel sensor med vidvinkelobjektiv og en blænde på f/2,4
  • 2 megapixel sensor med makroobjektiv og en blænde på f/2,4
  • 2 megapixel dybdesensor med en blænde på f/2,4

Foran finder du et selfiekamera på 16 megapixel med en vidvinkelsensor og en blænde på f/2.0.

Læs også: Google vil have licens til at handle med Huawei

Kommer uden Googles apps

Huawei har tidligere rebrandet P30 lite som P30 Lite New Edition og Honor 20 som Nova 5T for at kunne lancere nye telefoner i Danmark med Googles tjenester, fordi der altså er tale om gamle og allerede godkendte telefoner med Google-apps, som blot blev solgt under nye navne.

På trods af det oplyser den spanske hjemmeside Viatea, at P40 lite ikke har Google-apps som Play-butikken, YouTube, Google Maps og så videre. I stedet må du finde og købe apps via Huaweis egen appbutik, AppGallery, som er under stor udvikling for tiden.

Foto: Huawei.com

Læs også: Huawei P40-serien præsenteres den 26. marts

Kommer formentlig til Danmark om en måned

P40 lite er blevet præsenteret i Spanien med en pris på 299 euro (direkte omsat til 2.200 kroner). Allerede den 2. marts begynder forsalget af P40 lite i Spanien, hvor der følger et sæt Huawei Freebuds 3 med i købet. Telefonen ventes at blive leveret 7. marts, og handlen i de spanske butikker bliver skudt i gang den 16. marts.

Herhjemme i Danmark må vi formentlig vente lidt på at se Huawei P40 lite. Huawei afslører nemlig P40-serien den 26. marts ved en event i Paris. Det er ikke utænkeligt, at Huawei senere hen formår at sælge P40 lite med Google-apps, nu hvor det er en rebranded model. Omvendt vil det dog se mærkeligt ud, at kun den skrabede model kommer med Google-apps modsat P40 og P40 Pro, så det kan meget vel også være, at Huawei bevidst har fravalgt Google-tjenester i P40 lite for at satse på appbutikken AppGallery og Huaweis tjeneste kaldet Huawei Mobile Services.

Læs også: Huawei lancerer opgraderet foldbar mobil: Mate Xs