Microsoft stopper med at opdatere smartphones til Windows 10 Mobile

Microsoft fjerner nu muligheden for at kunne opdatere de fleste smartphones med Windows Phone 8.1 til Windows 10 Mobile.

Microsoft stopper med at opdatere smartphones til Windows 10 Mobile

Hvis det skulle være gået nogens næse forbi, at Windows-platformen til smartphones er på vej i graven, understreger Microsoft det i hvert fald nu selv.

Ifølge MSPoweruser har Microsoft nemlig gjort det umuligt for ejere af Windows Phone 8.1-smartphones at opgradere til Windows 10 Mobile – altså opdateringen som blev udsendt i august måned sidste år.

Opgraderingen foregår via appen Upgrade Advisor, som tjekker, om telefonen er kompatibel og downloader og installerer opgraderingen. Problemet er blot, at Microsoft nu har valgt at fjerne Upgrade Advisor-appen, så dem, som ikke har nået at opgradere til Windows 10 Mobile, nu sidder tilbage med forældet software.

Læs også: Hver 7. Windows-telefon kører nu Windows 10 Mobile

Samtidig stopper Microsoft med at udgive nye Insider-builds af Windows 10 Mobile til Windows Phone 8.1-telefoner. Windows Insider-appen gjorde det ellers muligt at opdatere understøttede såvel som ikke-understøttede Windows Phone 8.1-smartphones til tidlige udgaver af Windows 10 Mobile.

Forestil dig dette scenarie. En person har en smartphone, som oprindeligt blev lanceret med Windows Phone 8.1. Sidenhen har vedkommende benyttet muligheden for at få Windows 10 Mobile Insider-builds, men vedkommende vil gerne tilbage til den normale Windows 10 Mobile-software. Telefonen nedgraderes derfor til Windows Phone 8.1, men her opstår problemet så.

Er telefonen blandt de modeller, som understøtter Windows 10 Mobile, er det ikke længere muligt at opgradere via førstnævnte metode (Upgrade Advisor). Er telefonen ikke understøttet, kan Insider-builds af Windows 10 Mobile heller ikke længere downloades. Med andre ord: Microsoft har blokeret muligheden for at opgradere Windows Phone 8.1 til Windows 10 Mobile.

Er Windows 10 Mobile så godt som død?

Det sætter naturligvis gang i spekulationerne om, hvorvidt Microsoft endegyldigt opgiver at konkurrere med Android og iOS. Noget kunne tyde på, at det er tilfældet. For det første har firmaet fuldstændigt droppet at sælge smartphones, og for det andet er Microsoft også gået over til i stedet at satse på apps – til Android vel at mærke.

Det understregede Microsoft, da det for nyligt kom frem, at firmaet begynder at sælge en Microsoft Edition af Samsung Galaxy S8 og Galaxy S8+ i sine butikker i USA, hvor Microsofts mange Android-apps er forudinstalleret.

Fra forskellige kilder lyder det også, at Windows 10 Mobile nærmer sig et officielt dødsstød, og at softwaren fremadrettet kun vedligeholdes med sikkerhedsopdateringer og mindre ændringer. Det er altså slut med store nyheder til Windows 10 til smartphones ifølge flere kilder.

Microsoft har endnu ikke været helt klare i sine udmeldinger om, hvordan fremtiden for Windows 10 Mobile ser ud, så det er endnu for tidligt fuldstændigt at afskrive softwaren.