Motorola lancerer Moto X Force med utrolig hårdfør skærm

Motorola løfter sløret for en ny smartphone: Moto X Force, der skiller sig ud med en utrolig hårdfør skærm, som Motorola lover ikke går i stykker.

Motorola lancerer Moto X Force med utrolig hårdfør skærm

For blot få dage siden afslørede Motorola sin nye smartphone, Droid Turbo 2, der er den første smartphone med den såkaldte Moto ShatterShield-beskyttelsesteknologi fra samme firma.

Denne telefon er dog kun forbeholdt USA, og derfor lancerer det nu Lenovo-ejede Motorola en variant af telefonen med navnet Moto X Force, som lander blandt andet i de europæiske butikshylder.

Læs også: Motorola lover: Ny skærmteknologi er umulig at ødelægge

Designmæssigt og hvad angår specifikationer er der mange ligheder mellem denne nye Moto X Force og Moto X Style, der kom til verden for to måneder siden. Skærmstørrelsen er røget ned på 5,43”, mens den høje WQHD-opløsning på 1.440 x 2.560 pixels er beholdt.

Mekanikken er også meget lig den, der er til at finde i Moto X Style. Processoren er dog opgraderet til den et nummer større og kraftigere Snapdragon 810, der består af fire kerner med en hastighed på 2 GHz og fire øvrige på 1,5 GHz.

Moto X Force kommer med to størrelser intern lagerplads: Enten 32 eller 64 GB, og skulle det ikke være tilstrækkeligt, kan du også opgradere yderligere med op til 128 GB med et microSD-kort. De to kameraer på henholdsvis 21 og 5 megapixel, som scorede en 3. plads i DxOMark’s kameratest, er der ikke pillet ved. Batteriet er, trods den mindre skærm, forøget til intet mindre end 3.760 mAh – altså et af de helt store af slagsen.

Det er dog på et helt andet område, at Moto X Force adskiller sig fra konkurrenterne. Som navnet kan antyde, kan den nye Motorola-smartphone klare mere end de fleste andre.

Den store nyhed i Moto X Force er nemlig skærmen, som er beskyttet på en helt særlig måde med Motorolas nye Moto ShatterShield-teknologi. Hele fem forskellige lag sikrer, at skærmen ikke flækker, hvis du ved et uheld taber den på jorden:

  • Lag 1: En stiv indre del af aluminium til at give holdbarhed
  • Lag 2: AMOLED-skærm som er fleksibel og kan absorbere stød og give sig
  • Lag 3: Dobbelt berøringslag med fylde. Det nederste lag fungerer som en sikkerhedsanordning, hvis det ene berøringslag tager skade
  • Lag 4: Indre glas der fungerer som et klart, beskyttende skjold uden at revne eller gå i stykker
  • Lag 5: Ydre glas med en hård belægning til at beskytte mod stød og slid

Læs også: Motorola: Disse telefoner får Android 6.0 Marshmallow

Motorola er ganske sikker i sin sag, når det gælder holdbarheden på skærmen. Faktisk så sikker, at firmaet garanterer, at den ikke går i stykker i løbet af de første fire år fra købsdatoen. Derfor foregår promoveringen af telefonen også blot med en meget simpel video med Motorola-chefen, Rick Osterloh, der viser hvor nemt konkurrenterne tager skade efterfulgt af Moto X Force, der ikke er bange for at blive tabt på jorden.

Moto X Force

Pris og tilgængelighed

Motorola er endnu sparsomme med de nærmere detaljer som pris og tilgængelighed. Det eneste producenten kan fortælle er, at telefonen blandt andet kommer til Europa, og om det så indebærer Danmark, er ikke til at vide.

Læs også: Lenovo-telefoner bliver til Motorola-mobiler

Både Moto X Style og Moto X Play er dog landet i de danske butikker, så mon ikke det også er tilfældet for denne hårdføre Moto X Force? I så fald vil det ske i løbet af november måned, som er lige om hjørnet.

De udenlandske priser i eksempelvis Storbritannien lyder på £499 for 32 GB lagerplads, mens du skal af med £534, hvis du vil have 64 GB lagerplads. Det kan omsættes direkte til 5.200 og 5.500 kroner, men forvent, at eventuelle danske priser vil variere en anelse.

Specifikationer Motorola Moto X Force
Dimensioner 149,8 x 78 x 7,6 mm
Vægt 169 gram
Skærm 5,4” WQHD-skærm (1.440 x 2.560 pixels), 544 PPI
Processor 64-bit octa-core Snapdragon 810 (4 x 2 GHz + 4 x 1,5 GHz)
Grafikchip Adreno 430
RAM 3 GB LP-DDR4
Intern lagerplads 32/64 GB
Bagkamera 21 megapixel, f/2.0
Frontkamera 5 megapixel, f/2.0
Batteri 3.760 mAh
Netværk WiFi 802.11a/b/g/n/ac (2,4 GHz + 5 GHz med MIMO)
Bluetooth 4.1
Sensorer Accelerometer, gyroskop, lyssensor, infrarød sensor, kompas, nærhedssensor
Software Android 5.1
Pris 32 GB: £499 (svarer til 5.200 kr.)
64 GB: £534 (svarer til 5.500 kr.)