Motorola One Vision lanceret – Godt kamera til en god pris

Den rygtede Motorola One Vision er nu endelig en realitet. Her får man på papiret imponerende specifikationer til under 2.300 kroner.

Motorola One Vision lanceret – Godt kamera til en god pris

Godt nok var gårdsdagen lancering en af årets større, men dog ikke den mest overraskende. Men ind fra højre kommer Motorola med lanceringen af en smartphone med navnet One Vision. Her er tale om en telefon i mellemklassen, som på papiret fremviser imponerende specifikationer og ikke mindst nye tiltag fra producenten.

Motorola har med One Vision nemlig droppet deres efterhånden ikoniske runde kamera setup på bagsiden af telefonerne og samtidig kastet sig over et 21:9-skærmformat.

Som man kan gætte udfra dens navn, så har Motorola One Vision et stort fokus på kameraet. Men det betyder ikke at der er sparet på resten af indmaden. Her får man nemlig 128GB lagerplads, 3500 mAh batteri med hurtigopladning, en 6,3 tommer IPS fuld HD Cinema Vision skærm, et hurtigt Exynos 9609-chipsæt og en forbavsende god byggekvalitet til pengene. Prisen? Ja, den er på kun 2.299 kroner.

“Det er skønt at se, at vores innovationsfilosofi fungerer og bliver ved med at løse virkelige problemer, og så endda til en pris, hvor alle kan være med,”

Siger siger Thor Gøtz, Landechef for Motorola i Danmark.

Lad os starte med de fulde specifikationer.

Specifikationer på Motorola One Vision

Motorola One Vision specifikationer
 Mål og vægt 160,1 x 71,2 x 8,7 mm
180 gram
 Skærm 6,3″ IPS Cinema Vision
1080 x 2520 pixel i 21:9
 Processor Samsung Exynos 9609
 Batteri 3500 mAh
15W TurboPower
 Lagerplads 128GB 
 RAM  4GB
 Kamera 48 megapixel, f/1,7 med OIS
Quad Pixel-teknologi
5 megapixel sensor
25 megapixel, f/2 frontkamera
 Software Android 9 Pie
Android One-programmet
 Andet Dolby Audio
IP52 certificering
Bluetooth 5.0
dualSIM
MicroSD op til 512GB
3,5mm jackstik
Silikone bagcover i æsken
Vejledende pris 2.299 kroner
Motorola One Vision
Det nye dobbelte kamera i Motorola One Vision. Er du Motorola-kender så ser du hurtigt designændringen. Foto: Motorola

Ser bedre i mørke

Motorola One Vision udstyret med den såkaldte Quad Pixel-teknik, som gør det nemmere at fotografere ved halvdårlige lysforhold, skriver producenten. Ved at kombinere fire pixels til én stor 1,6 μm pixel kan sensoren på 48 megapixel levere fire gange så høj lysfølsomhed.

Slutresultatet er billeder i 12 megapixel opløsning, men med forbedret lysstyrke og skarphed, specielt når der ikke er meget lys. Bagkameraets sensor på 48 megapixel  har desuden optisk billedstabilisering og en nye Night Vision-funktion, altså en natfunktion. OIS gør billedet mindre sløret, og Night Vision opfanger de dele af motivet, som det menneskelige øje ikke kan registrere med det formål at få endnu flere detaljer med på billeder.

Kameraet kunstige intelligens har avancerede kamerafunktioner, som drives af såkaldt “deep learning” i den ottekernede processor. Den nye portrætfunktion benytter for eksempel AI til at tilføje smukke lyseffekter, mens autoindstillingen og ”smarte kompositioner” hjælper dig med at vælge den optimale optageteknik.

Android One i aflang udgave

Udover gode hardware specifikationer, så er Motorola One Vision også en del af Android One programmet. Det betyder man får ren Android, som Google har tænkt det, men med Motorolas fine tilføjelser, som Moto Display og Actions. Derudover betyder dette månedlige sikkerhedsopdateringer.

Skærmen i 21:9 er Motorolas første telefon på markedet med det aflange format, kun tidligere set fra Sony med den nye Xpera-serie. One Vision har en CinemaVision 6,3 tommer fuld HD-skærm med et selfie kamera indbygget ind i selve skærmen, ligesom vi ser på Samsung Galaxy S10e. 21:9 formaret gør det fx muligt at se film i
ultrabredt format samt se mere indhold på skærmbilledet. Den lidt smallere udformning gør desuden telefonen mere behagelig at holde om og bruge med én hånd. Smartphonen er omsluttet af et 4D Corning Gorilla Glass.

Motorola One Vision
Motorola One Vision i blå, også kaldet Dark Saphire. Foto: Motorola
Motorola One Vision
Motorola One Vision i bronze. Foto: Motorola

Motorola One Vision: Pris og tilgængelighed

Motorola One Vision kommer i to farver, blå og bronze. Den vil kunne købes hos Telia, Call me, Elgiganten, Wupti.com og Proshop.dk fra den 3. juni.

Den kan forudbestilles fra i morgen til og med søndag den 2. juni. Forudbestilllingen inkluderer et nyt fuldstændig trådløst headset fra Motorola, Vervebuds500, til en værdi af 749 kroner.

Vi har allerede haft Motorola One Vision i nogle dage og giver her vores første indtryk af den.