Motorola razr 2022 har gode forbedringer og langt lavere pris

Motorola razr 2022 har en lang række gode forbedringer og nyheder samtidig med, at prisen er langt lavere end hidtil i razr-familien. Se dansk pris.

Motorola razr 2022 har gode forbedringer og langt lavere pris

Det er ikke helt ved siden af, når Motorola kalder sig selv for ”pioner inden for foldbare telefoner”. Den første Razr V3 helt tilbage fra 2004 står stadig som en af verdens bedst sælgende telefoner til dato med 130 solgte enheder i løbet af de fire år, den var på markedet. Det var det ekstremt tynde og foldbare design, der sikrede successen.

I 2019 kom de med en ny opdateret og mere moderne variant der så siden er kommet i en ny version i 2020. De har kommercielt ikke været den store succes. Udfordringen har været for høj en pris og for dårlig kvalitet samt svære produktionstider med corona-nedlukning.

2020-modellen fik dog en pris, der var mere spiselig end på første generation og nu er vi så kommet til nyeste generation, razr 2022. Den har blandt andet det mest avancerede kamera, der er set i en klaptelefon, lyder det fra Motorola.

Samtidig falder prisen med tæt på 3.000 kroner i forhold til 2020-modellen.

Design på Motorola razr 2022

Razr 2022 har sit sædvanlige ret minimalistiske og kompakte design i mat finish. Det er en ret lille mobil og den vil ubesværet glide ned i lommen.

Åben måler den 79,8 x 167 x 7,62 millimeter og lukket måler den 79,8 x 86,5 x 17 mm. Vægten er 200 gram.

Razr 2022 er ikke IP-certificeret, så den er ikke officielt vandtæt. Motorola understreger dog, at den har et vandafvisende design og materialer, så den burde kunne klare en tur ud i et kraftigt dansk efterårs regnskyl.

Se også: Telefoner med bedst design

To skærme til forskellige formål

Frontskærmen er på 2,7 tommer og en såkaldt interaktiv Quick View-skærm, hvor man kan se meddelelser, læse og sende beskeder, tage billeder, foretage betalinger og meget mere uden at åbne telefonen.

Åbner man alligevel telefonen, får man adgang til en 6,7 tommer stor FHD+ P-OLED-skærm med opdateringshastighed på op til 144 Hz.

Skærmens P-OLED-teknologi giver over en milliard farver nuancer og den understøtter også HDR10+-certificering og 100 % af DCI-P3-farvespektrummet.

Motorola kalder selv telefonen for den 2ultimative enhed til underholdning”.

Der er også muligt at åbne og bruge skærmen i forskellige vinkler takket været et redesignet hængsel, der åbner enheden i Flex View. Så man kan arbejde og spille med hænderne fri.

Som eksempel forklarer Motorola, at man kan bruge funktionen med delt skærm med flere åbne apps, for eksempel kan man se en video og skriv en besked samtidig eller man kan bruge den til selfies, gruppefotos eller videoopkald. Man kan også holde den åben om natten ved hjælp af Quick View-funktionen displayet som et vækkeur ved sengen.

motorola razr 2022

Se også: Telefoner med bedst skærm

Klaptelefon med flagskibskamera 

Kameraet i de første relancerede razr-modeller var ikke noget at skrive hjem om, men Motorola lover, at razr 2022 har det mest avancerede kamera, der nogensinde er blevet placeret i en klaptelefon.

Hovedkameraets 50 megapixelsensor har store 2,0 μm Ultra Pixels, hvilket giver 4x bedre følsomhed ved svagt lys. Det skulle resultere i skarpere og bedre fotos.

Kameraet har Instant All-Pixel Focus, der giver bedre og hurtigere fokus, hvilket igen giver flottere billeder. Hovedsensoren har optisk billedstabilisering (OIS) for at eliminere uønskede rystelser.

Der er også et 13 megapixel ultravidvinkelkamera og makrosensoren giver dig mulighed for at få plads til 4x mere i billedet, eller bringe dig 3,5 gange tættere på det motiv, du tager billede af.

Video kan optages i over en milliard farvenuancer, der opfylder de strenge HDR10+-standarder for farvepræcision, farveområde, lysstyrke og kontrast.

Videokameraet understøtter også 8K-optagelser med over 33 millioner pixel i opløsning, den højest mulige på en smartphone i dag, ifølge Motorola.

Selfies kan skydes med 32 megapixel – også her er der tale om den højeste opløsning i en klaptelefon på frontkameraet.

Se også: Telefoner med bedst kamera

Hurtig brugerflade

Motorola razr 2022 kommer med Android 12 fra start og styresystemet håndteres af

Snapdragon 8+ Gen 1. Sammen med 8 GB LPDDR5 RAM bør man få en klapmobil, der har en hurtig og stabil brugerflade.

Den indbyggede lagerplads er på 256 GB – der er ikke fundet plads til et hukommelseskort.

Motorola oplyser ikke, hvor mange år de opdaterer telefonen med nye Android-opdateringer, men vi forventer mindst tre år og fire år i alt med sikkerhedsopdateriner.

Se også: Telefoner med hurtig brugerflade

Batteri

Batteriet er kun på 3.500 mAh, hvilket dog er en pæn forbedring far de 2.800 mAh, der var i forgængeren.

Batteriet understøtter 30W lynopladning eller TurboPower som Motorola kalder deres løsning til lynopladning. Forgængeren kom med 15W opladning, så der er også tale om en pæn forbedring her.

Se også: Telefoner med lang batteritid

Tilgængelighed og pris på razr 2022

Motorola razr 2022 vil blive sat til salg i udvalgte lande i Europa fra i dag, her i blandt Danmark. Den vejledende pris lyder på 8.199 kroner.

Det er en markant lavere pris end på Motorola razr 5G, der kom i 2020. Den kom ud på markedet til en vejledende pris på 10.999 kroner, hvilket var 2.000 kroner billigere end den vejledende pris, som forgængeren fik i 2019.

Nu barberer Motorola så yderligere 2.800 kroner af den vejledende pris.

Det gør den samtidig lidt billigere end nærmeste konkurrent Samsung Galaxy Z Flip4, der kom på markedet med en vejledende pris på 86.99 kroner for 128 GB, mens prisen for versionen med 256 GB kostede fra 8.999 kroner.

Den er dog allerede faldet meget i pris og koster i dag fra knap 6.000 kroner. Det har med andre ord aldrig været billigere at gå på jagt efter en god klapmobil.

De bedste priser på Samsung Galaxy Z Flip4 128 GB

Opdateret 20/4 2024

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
NordicElectronics
Mindstepris
4.395,-
4.395,-
Labtech Data
Mindstepris
4.995,-
4.995,-
Telegiganten
Mindstepris
5.280,-
5.280,-

Samsung Galaxy Z Flip4 128 GB udbydes af 13 udbydere. Du kan spare op til 4.810,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Samsung Galaxy Z Flip4 128 GB

Sammenlign aktuelle priser hos 13 webshops »