Næste iPhone får ridsefast glas og ramme af rustfrit stål

Der kommer til at ske store nyheder i den næste iPhone. Aluminium skiftes ud med ridsefast glas foran og bagpå, og rammen imellem bliver af rustfrit stål.

Næste iPhone får ridsefast glas og ramme af rustfrit stål

Apples seneste iPhone 7 er dårlig nok landet i butikkerne, før rygterne om den næste iPhone begynder at florere. Denne gang er det fra en af de mere pålidelige kilder: nemlig den særdeles velinformerede og velrenommerede analytiker, Ming-Chi Kuo, fra virksomheden KGI Securities.

Læs også: Apple iPhone 7 – Så god er den blevet [TEST]

I et notat, som hjemmesiden Apple Insider har fået fingrene i, kan analytikeren afsløre flere nye detaljer om designet på den kommende iPhone, hvis navn måske bliver iPhone 8.

Heri lyder blandt andet, at Apple næste år vil gøre brug af en ramme af rustfrit stål, hvilket tyder på et markant anderledes design end hvad Apple har gjort brug af i iPhone 6, 6s og nu 7. Det skyldes nemlig, at unibody-konstruktionen i aluminium skrottes.

I stedet genindfører Apple et design udført i glas og metal lige som i blandt andet iPhone 4. Det vil dog kun være de dyrere udgaver af den næste iPhone, der bliver udstyret med rustfrit stål. Med iPhone 7 valgte Apple for første gang at begrænse den eksklusive farve jetsort til varianterne med 128 og 256 GB lagerplads, da efterspørgslen for den nye, særlige farve er enormt høj. Noget lignende vil altså ske med den næste iPhone.

”Eftersom konstruktioner kun af glas ikke er muligt på nuværende tidspunkt på grund af teknologiske begrænsninger, er en omkringliggende metalramme nødvendig for at forstærke designets struktur. Da rustfrit stål ser bedre ud end aluminium og koster mere, forventer vi kun, at de dyreste, nye iPhone-modeller kommer med en ramme af rustfrit stål næste år,” lyder det fra Apple-analytikeren.

Læs også: Apple iPhone 7 – skal du have den? [AFSTEMNING]

Apple vil altså som udgangspunkt bruge aluminium næste år, men hvis du er mere til rustfrit stål, skal du altså af med mere penge lige som med Apple Watch.

Den nye iPhone 7 i den skinnende jetsort-farve har vist sig at være ganske sårbar over for ridser, og her kan glasfronten og -bagsiden i den næste iPhone faktisk vise sig at være et bedre materiale. Gennem årene er forskellige typer af glas udviklet til både at kunne klare relativt hårde typer af materialer samtidig med også at være modstandsdygtigt over for slag til en vis grad.

Den type af glas, som Apple vil bruge i den kommende iPhone, vil derfor også – ikke overraskende – være ganske modstandsdygtig og ridsefast, netop når den skal dække både front og bagside. Om det bliver i form af Gorilla Glass 5 eller Apples egen Ion-X-glas, er endnu uvist.

Læs også: Så lidt koster det Apple at fremstille iPhone 7

Foruden de store designændringer, som næste års iPhone kommer til at byde på, kan du også se frem til en OLED-skærm, der angiveligt vil brede sig helt ud til frontens sider. Home-knappen ventes også fuldstændigt at blive fjernet og i stedet tænkt helt anderledes ved at kombinere 3D Touch-teknologien med softwaren på en ny måde.

De mange store ændringer falder i god tråd med, at Apple vil fejre iPhonens 10 års jubilæum. Det er højst sandsynligt også derfor, at dette års iPhone 7 ikke byder på de helt store nyheder på designfronten. Her er der kun antennelinjerne, der er blevet rykket en smule, hvor resten ligner det velkendte design fra iPhone 6 og 6s.