Nokia 8.3 – mellemklasse-mobil med 5G og Zeiss-kamera

Nokia 8.3 er HMDs nyeste bud på en "flagskibs-dræber". Her får man verdensdækkende 5G-forbindelse, Zeiss-kamera og kæmpe skærm.

Nokia 8.3 – mellemklasse-mobil med 5G og Zeiss-kamera

Nokia er tilbage med en ny mobil i en utroligt populær prisklasse. Fyldt med fristende specifikationer, som skal få forbrugerne til at spare tusindevis af kroner ved at droppe topmodellerne, og i stedet bruge 4.499 kroner på Nokia 8.3.

Nokia 8.3 lander i en prisklasse, hvor der efterhånden er meget stor konkurrence fra producenter som OnePlus, Xiaomi, Huawei, Samsung og mange flere. Vi har endnu ikke haft Nokia 8.3 i hænderne, men den ser spændende ud. Her er hvad vi ved.

Se også: Sammenlign priser på Nokia-mobiler

Den første mellemklasse-mobil med 5G i Danmark

Nokia 8.3 ser ud til at blive den første mellemklasse-mobil med 5G i Danmark, når den lander i butikkerne til sommer. HMD påstår at Nokia 8.3 har fremtidssikret 5G, hvilket betyder den vil kunne bruges på hele klodens 5G-netværk, både nuværende og kommende. Men 5G er nok, i hvert fald lige nu, ikke det mest interessante ved Nokia 8.3. Her gemmer sig nemlig masser af lækre specifikationer.

Stor skærm, firedobbelt kamera og masser af batteri

Nokia 8,3 er ikke en lille kompakt mobiltelefon, men byder på en stor 6,81 tommer Puredisplay-skærm med Fuld HD-opløsning og HDR. Under motorhjelmen finder vi den nye Snapdragon 765G, der, som navnet indikerer, byder på et integreret 5G-modem. Det er nyeste mellemklasse-chipset fra Qualcomm.

Derudover har Nokia’en 6 eller 8 GB RAM og 64 GB eller 128 GB lagerplads at gøre godt med, og så kommer den som altid med en ren udgave af Android 10, er med i Android One-programmet, og den får selvfølgelig Android 11, når det frigives til efteråret. Har man brug for mere end de 128 GB lagerplads, så kan begge modeller udvide hukommelsen med MicroSD-kort.

Batteri går Nokia 8.3 heller ikke ned på. Her får man et stort 4500 mAh batteri med 18W-hurtigopladning.

Firedobbelt kamera med Zeiss-linse

Hele fire kameraer har Nokia 8.3 på bagsiden, hvor hovedsensoren er af Zeiss-kvalitet. Det er en 64 megapixel sensor, men der er også en 12 megapixel ultra vidvinkel til rådighed, samt en dybdesensor og et makro-kamera.

Prisen på Nokia 8.3 starter ved 4.499 kroner

Der kommer to udgaver af Nokia 8.3: En med 6 GB RAM/64 GB lagerplads og en med 8 GB RAM/128 GB lagerplads og de koster henholdvist 4.499 kroner og 4.999 kroner. Den kommer udelukkende i farven Polar Night og den lander i butikkerne til sommer.

Læs også: Test: Nokia 8.1