Nokia 9: Ny information om flagskibet dukket op

Vi har i år set Nokia lancere en perlerække af budget og mellemklasse mobiler, men det er ikke meget vi høre om et flagskib. Men nu er der nyt om Nokia 9.

Nokia 9: Ny information om flagskibet dukket op

Det er ikke budget -og mellemklasse telefoner vi mangler fra Nokia. Dem har vi nemlig set ret mange af i år. Hvad vi i stedet mangler er et klassisk flagskib, men rygterne siger at det får vi nok snart. Nu er der nemlig nyt om Nokia 9, samt en række renderinger som skulle afsløre dens udseende.

Som vi tidligere har skrevet om, så skulle Nokia 9 få et vildt kamera med hele 5 kameralinser på bagsiden. På billeder af den ser man godt nok syv, men en af disse er en LED blitz og den sidste er en sensor.

Hvad de forskelle kameralinser kommer til at bestå af, ved man dog ikke endnu. Men rygter går på en telefoto, ultra vidvinkel, dybdesensor m.m.

Læs også: Firma tester vanvittig smartphone med hele 9 kameralinser

Nokia 9 får måske fingeraftrykslæser i skærmen

Nokia 9 skulle få en 5,9 tommer skærm med QHD opløsning og i formatet 18:9. Der ser ikke ud til at være meget kant omkring skærmen og der ser heller ikke ud til at være en notch. Den skulle få dimensionerne 155 x 75 x 7,9mm, omtrent samme størrelse som en OnePlus 6. 

Der er ingen fingeraftrykslæser af se, hvilket kunne antyde at den får fingeraftrykslæser i skærmen. Eller også går de Apple vejen og satser på ansigtsgenkendelse.

Nokia 9 ser ud til at få glas på forside og bagside, med en metalramme i mellem dem. Ligesom alle andre moderne flagskibe. Glasbagsiden kunne give understøttelse for trådløs opladning. Der ser ikke ud til at være en 3,5mm jackstik, hvilket er noget vi ser mange producenter droppe.

Afstemning: Har vi stadig brug for jackstikket?

Nokia 9
Nokia 9 rendering. Foto: OnLeaks

Nokia 9 kommer i starten af 2019

Nokia 9 skulle få Android 9 Pie fra salgsstarten. Som vi ser på Nokia andre telefoner, så er det ikke meget de laver om på Android, og vi kan nok forvente det samme med Nokia 9. Chipsættet skulle komme fra Qualcomm. Desværre ikke det kommende Snapdragon 855, men i stedet den gennemprøvede Snapdragon 845. Derudover skulle den få 8GB RAM, 128GB lagerplads og et stort 4.150 mAh batteri. En IP68 certificering er også at forvente. 

Rygterne har tidligere sagt, at den vil blive lanceret i 2018, men det er nu blevet rykket til starten af 2019. Prisen? Det ved vi ikke endnu, men billig bliver den nok ikke. 

Læs også: Nokias næste flagskib får måske navnet Nokia 9 PureView