Nokia G22 er den letteste mobil at reparere

Nokia C22 er en ny mobil, hvor man selv let kan skifte skærm, batteri og andre dele - den er bygget, så den holder i længere tid.

Nokia G22 er den letteste mobil at reparere

Nokia har netop lanceret tre nye telefoner Nokia G22, Nokia C22 og Nokia C32, der ikke er så interessante for danske mobilbrugere. En af dem skiller sig dog med ved at være udviklet fra bunden til at være let selv at reparere.

Det drejer sig om modellen Nokia G22, som man selv kan udskifte blandt andet skærm og batteri på uden, at man skal være den store gør-det-selv-tech-person.

Se også: Dansker skal løfte Nokia-salget

Hjælp til reparation af iFixit

Muligheden for nem udskiftning af komponenter underbygges yderligere gennem et arbejde med iFixit.

iFixit er et globalt reparationsfællesskab og en virksomhed, der tilbyder specifikke dele til Nokia G22 samt vejledninger og værktøj, så alle selv kan reparere deres smartphone.

nokia g22 let reparation af mobil 3

”Folk værdsætter langtidsholdbare kvalitetsenheder, og vi mener ikke at prisen skal være grund til at gå på kompromis. Den nye Nokia G22 er målrettet bygget med et design, så den kan repareres, således at du har en enhed du kan beholde længere”, siger Claus Dahl, General Manager Area North, HMD Global.

Den nye smartphone kommer også med en bagside af 100 procent genbrugsplastik.

Se også: Billige Nokia telefoner

Specifikationer og funktioner

Kort om G22 kan fortælles, at den har en skærm på 6,5 tommer med 1.600 x 720 pixel (det svarer til et sted mellem HD og Fuld HD), et 50 megapixelkamera + to kameraer på 2 megapixel og har et batteri på 5.050 mAh.

Det er en Unisoc T606 processor baseret på 12 nm-arkitektur, der sidder i telefonen sammen med 4 GB RAM. Det betyder, at der ikke er tale om en særlig kraftfuld telefon.

Den får to Android-opdateringer og tre års sikkerhedsgaranti. G22 har Android 13 fra start.

Se også: Test af Nokia telefoner

Pris og tilgængelighed

Nokia G22 koster fra 1.499 kroner. Det er endnu ikke oplyst, hvornår telefonen er klar til salg i Danmark, men vi gætter på, at det sker inden for de kommende uger.

At-home Fit Kits og reservedele til Nokia G22 er tilgængelige fra iFixit.com. Her kan man købe nyt display fra 49,95 euro (375 kroner), bagpanel fra 24,95 euro (190 kroner), batteri fra 24,95 euro (187 kroner) og opladningsport fra 19,95 euro (150 kroner).

I forbindelse med lanceringen af de nye telefoner, har HMD Global, der i dag har rettighederne til Nokia-brandet, annonceret sine planer om at flytte mobilproduktionen til Europa.