Nokia G50 – 5G-mobil til lav pris med fokus på sikkerhed

Nokia G50 har en lav pris, 5G og får opdateringer i tre år, men ellers halter den lidt på specifikationerne. Se pris og funktioner.

Nokia G50 – 5G-mobil til lav pris med fokus på sikkerhed

Nokia G50 er den billigste 5G Nokia-smartphone til dato, men det er ikke en mobil, der kaster om sig med de vilde specifikationer. Dog får den opdateringer i tre år.

Florian Seiche, CEO for HMD Global, forklarer om den nye mobil, at deres mission fra begyndelsen været at gøre mobilteknologi i høj kvalitet tilgængelig for alle. “Med Nokia G50 er vi, sammen med vores betroede partnerskaber, stolte over kunne lægge 5G i hænderne på endnu flere mennesker”.

Han understreger, at at den takket være kvalitetselektronik og regelmæssige softwareopdateringer vil give ejerne lyst til at beholde deres smartphone længere og bekæmpe opgraderingskulturen, “så vi alle kan reducere vores CO2 -fodaftryk”.

Nokia G50 med Android 12 og opdateringer i tre år

Nokia G50 har en Qualcomm Snapdragon 480 processor. Den er der ikke meget smæk i, men i prislejet er den okay og skal nok levere den kraft, der skal til for brugere med almindeligt mobilbrug. Den kommer med enten 4GB RAM og 64 GB lagerplads eller 6 GB RAM og 128 GB lagerplads + plads til hukommelseskort.

Processoren understøtter 5G og det er 5G sub6, der kommer med telefonen, ikke det super hurtige mmWave 5G.

Telefonen har Android 12 fra start og får to store Android-opdateringer. Samtidig lover Nokia også månedlige sikkerhedsopdateringer i mindst tre år fremover.

Nokia understreger, at det alt sammen er styret fra et finsk datacenter, hvor dine data er beskyttet af de strenge europæiske GDPR-regler. Det kan være en slet skjult henvisning til kinesiske telefoner, hvor der er usikkerhed om, hvordan data håndteres.

nokia g50 pris og specs

Skærm og batteri

Skærmen er stor med sine 6,82”. Der er dog kun tale om HD+-opløsning, hvilket er interessant at se fungere på så stor en skærm. Fuld HD opløsning havde nok været at foretrække, men det må en test vurdere.

Telefonen loves to dages batteritid, men det kommer naturligvis an på, hvordan man bruger den. Batteriet er på 5.000 mAh, hvilket er godt. Den understøtter 18W-opladning.

Se også: Billige Nokia telefoner

Har fire kameraer

Nokia G50 har et triple kamera-setup med et 48 megapixelhovedkamera. Derudover er der et 5 megapixelkamera og et 2 megapixelkamera. Fasedetektionaufofokus er eneste interessante kamerafeature.

Nokia lover perfekte selfies takket være videostabiliseringsteknologien, der holder billedet stabilt, når din arm ikke gør det. Selfie-kameraet på fronten er på 8 megapixel.

Se også: Hvilke telefoner tager de bedste billeder?

Pris og tilgængelighed

Nokia G50 fås i Danmark fra og med i dag i farven Ocean Blue. Den leveres i version med 4GB RAM og 64 GB lagerplads. Den har en pris på 1.999 kroner.

Nokia skriver i pressemeddelelsen om den nye telefon, at Spotify Free følger med. Det er dog næppe den store salgsbasker, da Spotify Free kan benyttes gratis af alle.

Man får også 30 dages gratis brug af ExpressVPN med Nokia G50 – Express VPN tilbyder selv, at man kan prøve i 30 dage og få pengene retur, hvis man ikke er tilfreds…

Se også: Nyheder om Nokia